Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınava girecek adayların internette ALES sınavına ilişkin aramaları arttı. Peki, ALES sınavı saat kaçta? ALES sınavı kaç dakika? ALES sınavında kaç soru sorulacak? ALES sınava giriş belgesi nasıl alınır? İşte ALES sınav yeri ve ALES sınava giriş belgesi ile ilgili detaylar…

ALES 259 BİN 649 ADAY GİRECEK

ALES bu sene de 3 kez uygulanacak. Üniversitelerde yüksek lisans, doktora yapmak isteyenler ve akademisyen olmak isteyenlerin gireceği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın ilki pazar günü yapılacak. 81 il merkezinde ve KKTC Lefkoşa'da, 87 sınav merkezinde uygulanacak olan sınava toplam 259 bin 649 aday girecek.

ALES SINAV YERİ VE ALES SINAVA GİRİŞ BELGESİ

ALES'e girecek adaylar sınav yeri ve sınava giriş belgesini aday işlemleri siteminden edinebilecek.

ALES sınav yeri ve ALES sınava giriş belgesi için tıklayın

ALES SINAVI KAÇ DAKİKA? ALES SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sınavda adaylara 50 sayısal 50 sözel olmak üzere toplam 100 sorunun sorulacak. Adaylara soruları cevaplamaları için 150 dakika süre verilecek.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ SINAV GÜNÜ AÇIK OLACAK

2019 yılında uygulanacak tüm basılı sınavlarda olduğu gibi 2019-ALES/1'de de kimliğini kaybeden adayların mağdur olmaması için sınav yapılan illerde nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak. Adaylara saat 10.00'dan önce sınav binalarında hazır olmaları gerekiyor.