Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor.

2019'un ilk ALES'i ise 5 Mayıs'ta gerçekleşecek. Sınav için en önemli belge elbette sınav giriş belgesi... Bu nedenle adayların sıklıkla sorduğu soru "ALES sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanır?" şeklinde...

ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANIR?

ALES sınav giriş belgeleri için ÖSYM'den yapılan net bir açıklama yok. Fakat bu önemli belge sınavdan 10 gün önce açıklanıyor. Bu durumda ALES sınav giriş belgelerinin 26 Nisan'da adayların erişimine açılması bekleniyor.

ALES KAÇ SORUDAN OLUŞUYOR?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanıyor. Sayısal testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; sözel testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşuyor.