İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında dün saat 14.51’de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ege Denizi’nin 16.5 kilometre derinliğinde oluşan deprem, çevre illerin yanı sıra İstanbul, Edirne, Bursa, Eskişehir’de de hissedildi. Deprem, İzmir’in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkıma, Seferihisar’da tsunamiye neden oldu. 1’i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 24 kişi hayatını kaybederken 804 kişi yaralandı.



Ege Bölgesi’nin tamamı ile İstanbul, Edirne ve Bursa’ya kadar birçok ilde hissedilen deprem sonrası sevk edilen kurtarma ekipleri çok sayıda vatandaşı enkaz altından sağ çıkardı. Vatandaşlar hasar gören binalara girmemeleri için uyarıldı. AFAD deprem sonrası bölgeye 3 milyon TL ödenek gönderdi. Deprem sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir’e gitti. Felaketle sarsılan İzmir için sosyal medyadan destek mesajları yağdı.



İzmir Bayraklı’da yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nda Buse Hasdemir de enkaz altında kalanlar arasındaydı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de telefonda görüştüğü Buse’ye, “Moralini yüksek tut, kurtaracağız” demişti. Buse’den güzel haber gece yarısı geldi. 9.5 saat süren çalışmanın ardından Buse kurtarıldı.



İzmir’de yıkıma neden olan depremin ardından evlerine girmek istemeyen birçok vatandaş geceyi parklarda geçirdi. Vatandaşlar için bölgede yardım çadırları da kuruldu.

Depremin ardından bölgedeki artçı sarsıntılar devam etti. AFAD, 24’ü, büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere toplam 277 artçı sarsıntı kaydedildiğini açıkladı. Kandilli Rasathanesi de depremin ardından büyüklüğü 5.9’a kadar artçıların olabileceğini ve 15 gün kadar süreceğini duyurdu.

Depremin ardından İzmir’e araç girişine kısıtlama getirildi. Ambulans, arama-kurtarma ve yardım araçlarının girişine öncelik verilirken kentten çıkışlara ise herhangi bir kısıtlama getirilmedi.



4 binada tamamlandı

Depremde en büyük hasar Bayraklı’da meydana geldi. İlçedeki Emrah Apartmanı’ndan 11, Rıza Bey Apartmanı’ndan 5, Doğanlar Apartmanı’ndan da 1 kişinin cesedi çıkarıldı. Yıkılan apartmanlardan onlarca kişi de sağ kurtarıldı. 17 yıkılan binadan 4’ünde arama kurtarma çalışmaları gece tamamlandı.