İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeni dönem ilk toplantısı bugün yapıldı. Toplantıda; İBB'deki işten çıkarmalar, Yenikapı'daki araç sergisi, geçmiş dönemde İBB'nin vakıflara yaptığı destekler, israf tartışmaları yaşandı.

Meclis üyelerinin konuşmalarına üyelerden ilginç tepkiler de geldi. AK Partili Yavuz Selim Tuncer konuşmasında, Yenikapı'da sergilenen araçlardan bahsederek; "Ben oraya gittim, şunu tavsiye ediyorum, girişlere birkaç tane de itfaiye aracı koysaydınız, ortaya da bir tane metro daha güzel bir algı yapmış olurdunuz. Bundan dolayı hiçbir mağduriyet yaşanmadığını söylediniz. Ümraniye’de Ayşe Gülşen 90 yaşında ve kalça kırığı var. Sizin keyfi uygulamasından dolayı hasta gidemedi. Çok değerli grubu başkan vekilini buradan söyledi, israf haramdır. İsraf yapanın Allah belasını versin. İsraf var diye bunu bir algı operasyonu olarak hizmet araçlarını Yenikapı’ya götürenlerin de Allah belasını versin" dedi.

Tuncer'in bu sözlerine karşılık kürsünün tam karşısında bulunan CHP ve İYİ Parti sıralarındaki meclis üyeleri ise "Amin" diye bağırarak karşılık verdi.