AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 'Gerçekten demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim dersem herhalde fazla abartmış olmam' açıklamasında bulundu.

Yavuz'un açıklamalarının satır başları;

- Gerçekten çok ilginç verilerle karşılaştık.

- Gerçekten demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim dersem herhalde fazla abartmış olmam.

- Çok büyük hatalar, usülsüzlükler var.

- Bağcılar'da bir sandıkta AK Parti 153 oy almışken sandık sonuç tutanağına AK Parti'nin olduğu yer hiç yok şeklinde işaretlenmiş. Bizim oyumuz CHP'ye yazılmış. CHP'nin 126 oyu da Vatan Partisi'ne yazılmış.

- İddiamız şu, rakamlarımıza güveniyoruz.



- İtiraz sonrası İstanbul'da fark 20 bin 509. Daha da azalıyor.

- Biz verilerimize güveniyoruz. Siz de güveniyorsanız hodri meydan! Seçim kurulları şeffaf, aleni bir şekilde, kamerayla vatandaşıma kadar izleterek bunu yapsın.

- Gerçek ne ise o ortaya çıksın.

- Biz bize emanet edilen oylara sahip çıkmak istiyoruz.

- Birtakım yerlerde müracaatlarımız kabul edildi.

- Dikkatli bakan bize yapılan operasyonu anlar.

- Bakınız, CHP İstanbul İl Başkanı'nın ilginç bir tweeti var. Diyor ki "İstanbul il genelinde bütün oyların sayılması mümkün değildir". Peki gerçekten buna inanıyorsan, o zaman Sancaktepe'ye niye oyların sayımıyla ilgili bir dilekçe verdiniz?

- Sancaktepe, bizim Büyükşehir'in oylarının sayımına ilişkin talebimizi reddetti. İncelemeye değer bulmadı daha doğrusu. Ama CHP'nin, Sancaktepe Belediyesi'ne ait oyların yeniden sayımına dönük talebini oy çokluğuyla incelemeye değer buldu ve kabul etti. Çok ilginç değil mi sizce?

- Hep bu işlerin içerisindeyim, bu kadarını ilk kez görüyorum. Pes doğrusu diyorum.