MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçen hafta yaptığı yazılı açıklamayla MHP’den ayrılıp İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener’e çağrıda bulundu.

Bir dönem MHP’de görev yapmış siyasetçilerin girişimiyle kurulan İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener geçen günlerde ibadete açılan Ayasofya’yı ziyaret etmiş ve namaz kılmıştı.

Yaptığı yazılı açıklamada Akşener’in Ayasofya’da namaz kılışını hatırlatan Bahçeli, "Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Bahçeli’nin çağrısına destek verip "Makul bir davettir" demişti.

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e yönelik daveti “muhasebeye ihtiyaç var, yeni partilere değil” diye değerlendirdi.

AK Partili Tayyar sosyal medyada “Cumhuriyet tarihinin ilk Cumhurbaşkanlığı seçimi, 10 Ağustos 2014’de yapıldı. Tüm partiler karşımızdaydı, FETÖ tüm gücüyle sahadaydı, tek başınaydık. Başardık. Bugün tek başına olmuyorsa, muhakeme ve muhasebeye ihtiyaç var, yeni partilere değil” mesajını paylaştı.

26. Dönem AK Parti Hakkari Milletvekili Adayı Mehmet Fırat da AK Partili Tayyar’a destek verip “Sayın vekilime sonuna kadar katılıyorum bana göre hakiki dava adamları kendi kaderlerine terk edilip sahte dava adamları öne sürüldüğü içindir..! Cesaretiniz için teşekkürler” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski basın danışmanı ve Anadolu Ajansı'nın eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, Akşener davetini şöyle yorumladı:

“Artık @iyiparti yerli ve milli olarak anılıyor.  Demeki neymiş siyasette dost ve hasım kavramları heran değişebilirmiş. Son 3 yıldır değişken ve doğurgan siyasi günler yaşıyoruz. Bir süre daha böyle devam edecek.