HAYKURDER resmi web sitesi ve sosyal medya kanallarından yayınladığı görüntülerde "Hukuksuzlık bir yana, dehşet verici bir çürümüşlük söz konusu" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Bir barınak gönüllüsü tarafından barınakta kaydedilen görüntülerin kendilerine ulaştığını ve ihbarı incelerken karşılaştıkları manzara karşısında son derece kaygılandıklarını belirten HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı "Orada yaşanan bir dram var. Orada ki tablo hukuka aykırı. Dahası dehşet verici bir çürümüşlük söz konusu. Görüntüler vicdanları sızlatıyor. Görüntüleri bize ulaştıran gönüllü ile de detaylıca konuştuk. Kendisi durumu Belediye Başkanı ve görevlilerle de iki kez görüştüğünü ifade ediyor. Ancak aldığı cevaplar zaten belediye yönetiminin bu tabloyu kasten yarattığını ortaya koyuyor. Bir belediye başkanı nasıl olur da ‘İnsanların huzuru hayvanlardan daha değerli’ gibi absürd bir ifade kullanabilir. O kentte insanların da hayvanların da huzuru ve refahı kıymetlidir ve bunu tesis etmek belediyenin görevidir. İnsanların huzuru hayvanlar yok edilerek, insanlık dışı muamelelere maruz bırakılarak tesis edilemez" dedi.



"VİCDANLARINIZI DERİN BİR KARANLIĞA MI TERK ETTİNİZ?"

Paçalı açıklamasının devamında "Kızılcahamam Belediye Başkanına sesleniyorum. Kendisi dini bütün bir birey imajı ile tanınıyor. Hangi din, hele hele yüce dinimiz İslam size bu zulmü meşru kılıyor? Hepiniz mi vicdanlarınızı derin bir karanlığa terk ettiniz? Hiç bir gün bile şu görüntüler derinde bir yerde ince bir sızıya sebep olmuyor mu? Hayvanlar bakımsızlıktan ve açlıktan ölüyor. Birbirini yiyiyor. Ölenler ya padoklarda ya da görüntülerde de görüldüğü üzere boya bidonlarından bozma çöp kovalarında. Yaşayanlar tedavi edilmiyor. Ölene dek sağlık hakkından mahrum bırakılıyor. Tabi o halde yaşadıkları zamana yaşamak denebilirse. İçinizde zerre Allah korkusu varsa bu vicdansızlığı durdurun. Bu kadar mı merhamet duygunuz köreldi?" dedi.



TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI ACİLEN MÜDAHALE ETMELİ

Dernek tarafından yapılan açıklamada ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Geçici Bakımevleri ile ilgili de denetim yetkisi olduğunu ancak bakanlığın belediyeler üzerinde doğru, sağlıklı ve yeterli denetim yapmaktan kaçındığı, usulsüzlüklerin de sıklıkla görmezden gelindiği vurgulandı. Bakanlığı göreve davet eden dernek yetkilileri ve hayvanseverler Kızılcahamam barınağına bakanlık tarafından acilen müdahale edilmesi gerektiğini ve orada yasaya aykırı biçimde barındırılan ve eziyet gören hayvanların ivedilikle koruma altına alınması gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca Kızılcahamam Belediye Başkanlığı hakkında da suç duyurusunda bulunacakları ifade edildi.