AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak delillendirmiştik, belgeye bilgiye dayandırmıştık. Özellikle sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmadığı yönünde ısrarcıydık. Sayım döküm cetvellerinin boş olduğu yönünde iddialarımız vardı. Kurul seçimlerin yenilenmesine karar verdi.

Talebimizin haklılığı YSK kararıyla teyit edilmiş oldu. Herkes hür iradesiyle karar katıldı. Karar yeter sayısıyla 7'ye 4 oyla karar çıktı. Mazbata iptal kararı da çıktı. Seçimin tarihi de 23 Haziran. Süreyi uzatmamak anlamında kısaltılabildiği kadar tarih biraz öne çekildi.

Milletimizin vereceği karar yine saygı duyacağız. Bir şaibe vardı biz şaibesiz bir seçim olmasını arzu ediyoruz. Yine milletin hakemliğine gidiyoruz. Siyasi partiler aynı adaylarla gidebilirler. Ölüm ve istifa halinde adayları değiştirebilirler.

Seçmen kütükleri yenilenmiyor. Sandık kurullarının teşkilleri yeniden kanuna uygun şekilde yapılacak. Yasaya uygun işlemler yapılacak yasa ne diyorsa o yapılacak. Büyükçekmece ve Maltepe görüşülmeye devam edilecek."

BAYRAM ŞENOCAK: YSK'YA ALMIŞ OLDUĞU KARARDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ

YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptaline yönelik aldığı karara ilişkin konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da canlı yayında şu açıklamaları yaptı:

"İstanbulumuz için hayırlı olsun. Arkadaşlar daha öncesinden de defalarca söylediğimiz gibi biz bu süreçte ilk günden bugüne söylediğimiz bir cümle vardı. Şeffaf bir seçim, şaibesiz bir seçim ve tüm itirazlarımız da bunun üzerine yaptığımız itirazlardı. Bunun sonucunda da YSK, yapmış olduğu çalışmalar neticesinde bir karar verecekti. Yine söylediğimiz başka bir şey, biz parti olarak YSK'nın vereceği her karara rıza göstereceğimizi söylemiştik. Bu süreçle alakalı da yapmış olduğumuz toplantılar, itirazlar sonucunda da aynı şeyi söylüyorduk. Bugün dahi, YSK hangi kararı alırsa alsın kararı saygıyla karşılayacağımızı ifade etmiştik.

YSK bugüne kadar itirazlarımızı değerlendirdiğinde, toplantıda İstanbul'daki seçimlerin yenilenmesine dair karar aldılar. Biz de almış oldukları karardan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah yapacağımız seçimin hayırlı olmasını temenni ediyorum."

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINDAN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi yönünde karar vermesine ilişkin, "YSK kararını verdi. Son sözü millet söyleyecek. YSK kazanana karar vermedi, halkın iradesini şaibesiz ve tartışmasız ortaya koyabilmesi için bir fırsat sundu. Hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

YSK'nin kararını açıklamasının ardından AK Parti yönetiminden ilk değerlendirmeler sosyal medya hesapları üzerinden yapıldı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "YSK kararını verdi. Son sözü millet söyleyecek. YSK kazanana karar vermedi, halkın iradesini şaibesiz ve tartışmasız ortaya koyabilmesi için bir fırsat sundu. Hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise karara ilişkin, şunları kaydetti: "İstanbul'umuza hayırlı olsun. Milletimiz sandıkta son sözü söyleyecek, millet iradesi yerini bulacaktır."