Erdoğdu, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kaybettiklerini belirterek, bunun nedenlerini bildiklerini söyledi.

Teşkilat olarak öz eleştiri yaptıklarını, 4,5 yıl boyunca Kars için çok emek harcadığını ifade eden Erdoğdu, "Cumartesi ve pazarımı feda ettim. Çocuklarıma dahi zaman ayıramadım. Ankara'da genel merkezle görüştüm, bu işi artık devam ettirmek istemediğimi ilettim. Genel merkezimizde anlayışla karşıladılar" dedi.

Erdoğdu, görev yaptığı sürede kendisine destek olan Karslılara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Herkesi eşit mesafede tutmaya çalıştık, ayrımcılık yapmamaya çalıştık yapmadık. Hak eden herkesin arkasında durduk. Ben, sonraki arkadaşlarımızda benim bıraktığım çizgiyi aynı devam ettireceklerdir. Kars teşkilatı olarak herkesin yanındayız. Herkesin tüm sorumluluğuyla uğraşacağız. Siyasete bir nefer olarak devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte cumhurbaşkanlığı seçimi var, 2015'de genel seçimler var. Yine o süreçlerde arkadaşlarımızla birlik beraberlik içerisinde devam edeceğiz. Benim aldığım bu kararın önce partimize sonra Kars'ımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum."

İstifasını 1 Nisanda parti genel merkezine ilettiğini anımsatan Erdoğdu, "Genel merkeze buradaki durumdan rahatsız olduğumu, bir teşkilat mensubu olarak istifa etmemi söyledim ancak Ekrem Erdem beni engelledi. Ama bu engeli 2 ay kendimde tutabildim. İşlerim de çok yoğun. Bir taraftan da ticaretle uğraşıyoruz. Biraz kendime zaman ayırmak istiyorum" diye konuştu.

Erdoğdu, genel merkezin kendisine bu konuda anlayış gösterdiğini, ayrılma nedeninin sadece 30 Mart yerel seçim sonuçlarıyla ilgili olmadığına dikkati çeken Erdoğdu, istifasının ticari işleriyle alakalı olduğunu kaydetti.

Öte yandan yeni atama yapılana kadar il başkanlığına siyasi hukuk işler başkanı Şakir Yurdakoş'un vekalet edeceği öğrenildi.