Güney Kore'den Adıyaman Havalimanı'na gelen 24 kişilik turist kafilesi  İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ve Türk Hava Yolları Adıyaman Satış  Müdürü Muhammed Akif Hamidi tarafından karşılandı. Turistlerin kentin tarihi ve  kültürel mekanlarını gezecekleri öğrenildi.

Ekinci, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm alanında  önemli bir gün yaşadıklarını söyledi.

Türk Hava Yolları Adıyaman Müdürlüğü ile ortak çalışmalar  yürüttüklerini aktaran Ekinci, "Bu çalışmaların neticesinde ilk kez yurt dışından  direk Adıyaman Havalimanı'na turist kafilesi Güney Kore'den geldi. Bugün 24 kişi  geldi fakat bundan sonraki grup 50 kişilik olacak ve bu gruplar sürekli artarak  devam edecek." dedi.

Ekinci, Güney Kore'de Türk Hava Yolları ile özel bir şirket arasında  bu yıl bin 680 kişilik grubun Adıyaman'a gelmesi konusunda anlaşma yapıldığını  belirterek, bu sezon turizmde artış olacağını kaydetti.

Türk Hava Yolları Adıyaman Satış Müdürü Muhammed Akif Hamidi ise  Adıyaman'a özellikle Uzak Doğulu turistlerin gelmesini arzu ettiklerini belirtti.

Bugün Güney Koreliler ilerleyen zamanlarda Tayland, Japonya ve Çinli  grupların Adıyaman'a geleceğini aktaran Hamidi, "Geçen yıl yaptığımız çalışmalar  bu yıl meyvesini vermeye başladı. Biraz sabretmek gerekiyor. Adıyaman, kültür ve  turizm şehridir. Çalışmalarımız devam edecek." diye konuştu.