Tadına bayılacağınız Adana mantısı tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için Adana mantısı tarifi arıyor ya da adana mantısı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Adana mantısı tarifi, Adana mantısı nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Adana mantısı malzemeleri

Hamuru için

İç harcı için

Sosu için

Kızartmak için

Üzeri için

Adana mantısı yapılışı

Hamuru için; unu ve tuzu derin bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu karıştırın. Azar, azar un ekleyerek biraz sert bir hamur olacak şekilde iyice özleşene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 2 eşit bezeye ayırıp üzerine temiz bir bez örtün ve 15-20 dakika dinlendirin.

İç harcı için; kıymayı, tuzu ve baharatları bir kapta iyice karıştırın. Dinlenen hamurları un serptiğiniz zeminde oklava ile açın. Açılan hamuru 1.5 cm genişliğinde şerit halinde kesin. Kestiğiniz şeritlerin 4-5 adedini üst üste yerleştirip 1.5 cm. kare oluşacak şekilde kesin. Hazırladığınız kıymadan bir parça kare hamurların üzerine koyun ve gül şeklinde kapatın. Hazırladığınız mantıları kızgın yağda iyice kızartın. Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağını eritin. Salçaları yağda ezip biraz soteleyin. Üzerine pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Ardından et suyu ve sade suyu da ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca mantıları ve nohutları içine atın. Mantılar kaynadıktan sonra (Mantılar biraz diri kalmalı) kuru naneyi üzerine ekleyin, bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Bir kasede yoğurdu ezilmiş sarımsakla birlikte karıştırın. Mantıyı servis tabağına alın. Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edin. 

Garnitürlü çanak köfte tarifi: Garnitürlü çanak köfte nasıl yapılır?Evde lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır?