Virginia Delegeler Meclisi´nde konuşan ABD´li politikacı Mark Sickles, firari FETÖ´cüler Adem Yavuz Arslan ve FETÖ’nün yayın organı Zaman’ın eski yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici´yi mecliste ‘cesur gazeteciler´ olarak tanıttı. Meclistekiler ise FETÖ´cüleri alkış yağmuruna tuttu. ABD’nin Virginia eyaleti Delegeler Meclisi´nde Çarşamba günü düzenlenen oturumda konuşan Demokrat Parti Üyesi Delege Mark D. Sickles, Fairfax kentindeki Amerikan Türk Dostluk Derneği’nden arkadaşları olarak tanıttığı Adem Yavuz Arslan ve Abdülhamit Bilici´nin ‘sürgün edilmiş´ medya çalışanları olduğunu söyledi.

Konuşmasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ve bu iki FETÖ´cünün neden soruşturma geçirdiği ve firar ettiğine değinmeyen Sickles, Arslan ve Bilici´yi ‘soruşturma geçirmiş, vatansızlar´ diye tanımladı. ABD´li Sickles, "Bu cesur gazetecilerin yanındayım, Türkiye’de basın özgürlüğünün olmayışının farkındalığını arttırma çabalarını alkışlıyorum. Umarım sizde onlara hoş geldiniz dersiniz" diye konuştu.

Sickles´in konuşmasından sonra Arslan ve Bilici ayağa kalktığı ve meclistekilerin ise FETÖ´cüleri alkış yağmuruna tuttuğu görüldü. Zaman gazetesinin eski yönetici ve yazarlarına yönelik yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan Abdulhamit Bilici, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ABD´ye firar etmiş; ABD´de katıldığı etkinliklerde terör örgütü FETÖ´ye methiyelerde bulunarak darbe girişimini ‘masum´ göstermeye çalışmıştı.

14.Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki Dink davası sanığı ve hakkında yakalama kararı olan ve ABD´ye firar etmiş olan FETÖ´cü Adem Yavuz Arslan da sosyal medya hesabından örgütü savunarak ABD´de katıldığı programlarda Türkiye aleyhinde propaganda konuşmaları yapıyor; sosyal medya hesaplarından mesajlar yayınlıyor.

AA