İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 28 belediyeye kayyum mesajının ardından gerçekleştirilen kayyum atamaları ABD'yi rahatsız etti. İçişleri Bakanlığı'nın bugün 28 belediyeye kayyum atamasının ardından bir açıklama yapan ABD, "Gelişmelerden endişe duyuyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Türkiye'de çatışma var algısı oluşturmaya çalışan ABD, 'müttefikim' dediği Türkiye'nin yanında olmak yerine, teröre destek sağlayan belediyeleri savunmuştu.

Hükümet, ABD Büyükelçisi John Bass'in skandal açıklamasına sert tepki gösterdi. Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin kimseden ders almaya ihtiyacı yoktur" dedi.

"Herkes kendi işine baksın"

Başbakan Yıldırım, belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili ABD'nin açıklamasına tepki gösterdi. Belediyelere yeni görevlendirmeler olabileceğini belirten Yıldırım, "Herkes kendi işine baksın. Kanunların, kuralların nasıl işleyeceğini başkalarından öğrenecek değiliz. Türkiye'nin kimseden ders almaya ihtiyacı yoktur" dedi.

"Türkiye'nin valisi gibi davranana müsaade etmeyiz"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, terör destekçisi 28 belediyeye kayyum atamasından rahatsız olan ABD elçiliğine sert tepki gösterdi: Sizin büyükelçileriniz Türkiye'de bir vali değil, büyükelçiliğini adam gibi yapacak. Viyana Sözleşmesi çerçevesinde görevini yapacak. Türkiye'nin valisi gibi davrananların hiçbirine müsaade etmeyiz.

"Büyükelçinin işi değildir"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in, bazı belediyelere kayyum atanmasına yönelik ifadelerine ilişkin, "Bu işler ABD Büyükelçisinin ya da başka bir büyükelçinin işi değildir" dedi.

Twitter'dan 'haddini bil' çağrısı

Çok sayıda vatandaş da Bass'in skandal açıklamasına Twitter'dan tepki gösterdi. #JohnBassHaddiniBil etiketi ile yapılan paylaşımlar kısa süre içinde listede ilk sıraya yükseldi.

Artvin'i sordular

Kullanıcıların Bass'in ifadelerine sert tepki gösterdiği görülürken, Bass'in Artvin'e dün yapmış olduğu 'sır' ziyaretler de gündeme taşındı.