AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı koordinesinde,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim ve Ulaştırma ve  Altyapı Bakanlıkları, çocukların sanal ortamdaki tehditlerden korunması amacıyla  harekete geçti.

Bu kapsamda çocukları, eğiticileri ve aileleri internetin güvenli  kullanımı konusunda bilinçlendirmek için "Güvenli İnternet Güvenli Gelecek  Protokolü" hazırlandı. Söz konusu protokol, ilgili bakanlıkların üst düzey  yetkililerinin katılımıyla bugün saat 18.30'da, Bilgi Teknolojileri ve İletişim  Kurumunda düzenlenecek törende imzalanacak.

Protokol doğrultusunda, çocuk gelişimcileri ve çocuk psikologları  başta olmak üzere, akademik çevrenin desteğiyle değişik yaş gruplarına özel,  bilimsel temellere dayanan ve içeriği itibarıyla çocuklarda sanal tehditlere  ilişkin özendirme yaratmayacak şekilde farkındalık artırıcı eğitim programları  hazırlanacak.

Eğitimlerin çocuklara uygun iletilmesi ve eğitici kaynaklı risklerin  asgari düzeye indirilmesi için öncelikle eğiticilere eğitim verilecek.

EĞİTİMLER ÜLKENİN EN ÜCRA KÖŞELERİNE ULAŞTIRILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla okullarda, Gençlik ve Spor  Bakanlığı tarafından da gençlik merkezleri ve öğrenci yurtları başta olmak üzere  ülkenin en ücra köşelerine kadar ulaştırılacak eğitimler sayesinde sanal  tehditlere karşı tedbirlerin bilinirliği artırılacak.

Oluşturulacak yürütme kurulu vasıtasıyla çocuklara yönelik yeni  tehditlerin ortaya çıkması durumunda hızla karar alınarak gerekli adımlar  atılacak.

Sorunla mücadelede ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının kullanacakları  dokümanlarda, ülke genelinde ortaklık sağlanacak.

Eğitimler, toplum ve medyanın sanal tehditleri daha doğru  değerlendirmesine yardımcı olacak.

Eğitimlerle, geleceğin yetişkini olan çocukların, siber güvenlik  bilincine sahip olması ve bu sayede çevrimiçi dolandırıcılık ve bilişim  sistemlerine yetkisiz erişim gibi siber suç türlerinin mağduru olma  olasılıklarının azaltılması da hedefleniyor.