İstanbul'da Ramazan ayının en önemli geleneklerinden biri olarak 37 yıldan beri Beyazıt Meydanı ve Sultanahmet 'te kurulan Dini Yayınlar Fuarı, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla bu yıl düzenlenmeyecek.

'37 YILDIR GÜNDEME GELMEYEN GÜVENLİK ENDİŞESİ ŞİMDİ GÜNDEMDE'

Yıllardır Beyazıt Meydanı ve Sultanahmet'te faaliyet gösteren Dini Yayınlar Fuarı bu yıl ilk kez güvenlik bahanesiyle kurulamayacak. İstanbullular ise bu olaya tepkilerini "37 yıldır gündeme gelmeyen güvenlik endişesi neden Ekrem İmamoğlu döneminde gündeme getirildi" diyerek gösterdi.

CHP'Lİ BELEDİYEDEN DİNİ YAYINLAR FUARINA YER YOK!

Pazartesi günü başlayacak Ramazan ayı öncesinde fuar için gerekli hazırlıkların başlamasını bekleyen vatandaşlar, Sultanahmet veya Beyazıt Meydanı'nda herhangi bir hazırlık yapılmadığını görünce şaşırdı. Her yıl Türkiye'nin birçok yerinden ve yabancı turistlerin de aralarında olduğu çok sayıda ziyaretçinin yazar ve yayınlarla buluşmasını sağlayan fuar için yer tahsisine izin verilmediği ortaya çıktı.

37 YIL SONRA EKREM İMAMOĞLU ENGELİ!

Ekrem İmamoğlu, Sultanahmet meydanındaki kitap fuarıyla ilgili olarak "itfaiyenin, emniyetin, Sultanahmet Meydanı'nda bu tarz fuar alanının kurulmasına karşı olduğunu söylediler. Özellikle oradaki esnafın, bu tür kurulumların işlerine zarar verdiğini, toplumun orada sağlıklı bir şekilde buluşamadığı konusunda geniş tespitleri olduğunu söylediler. 'Peki, ne ön görüyorsunuz' dedim. 'Kurulması yanlış' dediler. 'O zaman kurmayın"dedim" diye konuştu.

Kaynak: Ajanslar