Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 16 Nisan'da açılıyor. Meclis'te görüşülmesi beklenen konulardan biri de 3600 ek gösterge. Sendika temsilcileri yaptıkları toplantılarda 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesine yönelik açık açıklamalarda bulunuyor. Peki, 3600 ek göstergede son durum nedir? 3600 ek göstergenin kapsamı genişletilecek mi? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son gelişmeler…

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştay düzenledi. ‘Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri' çalıştayı eğitim kademesi ve kamu statüsünden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim Çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri konulu çalıştayın sonunda sonuç bildirisi açıklandı.

Sonuç bildirisinde 3600 ek gösterge ile ilgili şunlara yer verildi:

"Kamu görevlilerinin ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıları ve emekleri, çalışma hayatına ve kamu çalışma ilişkilerine yansımalı; yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları ek göstergeden yararlandırılmalı, tüm kamu görevlilerinin ek göstergeleri en az 600 puan artırılmalı, başta 3600 ek gösterge olmak üzere, verilen sözler ivedilikle yerine getirilmelidir.

Sözleşmeli personel istihdamına son verilmeli, kamuda kadrolu memur statüsü esas alınmalı ve bundan sonra tüm atamalar kadrolu yapılmalıdır."