Kamu personelinin merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Seçim sonrasına bırakılan 3600 ek gösterge ile ilgili memur sendikaları kapsamının genişletilmesi çalışıyor. Peki, 3600 ek gösterge nedir?", "3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?" İşte 3600 ek göstergede son durum…

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan Ek Gösterge 3600 aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılıyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor.

3600 ek gösterge emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle memurlarda emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği doğuruyor.

Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğrenim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor.

"3600 EK GÖSTERGE YARDIMCI HİZMETLER SINIFINI DA KAPSAMALI"

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi tarafından Yunusemre ilçesindeki işyeri temsilcilerine yönelik teşkilat eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner,Eğitim Vizyonu'nda yer alan başlıkların bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. Öner, "Eğitim sisteminin daha iyi hale gelmesi, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının, mali, özlük ve sosyal haklarının istenen seviyeye çıkması için daha çok gayret gösterecek, emek harcayacağız. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun destek kanunu olacak şekilde çıkmasını, 3600 ek göstergenin yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarını da kapsamasını istiyoruz. Öğretmeni eşi ile işi arasında tercih yapmak zorunda bırakan sözleşmeli öğretmenlik kaldırılsın diyor ve bunun için mücadele veriyoruz." dedi.

"SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN KADROYA ALINMASINI BEKLİYORUZ"

TÜRK Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi'nce İstişare ve Dayanışma Toplantısı düzenlendi. Programa, TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Abalı ve öğretmenler katıldı. Toplantıda konuşan TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmede bulundu. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesinde hükümetten sözleşmeli öğretmenleri kadroya almasını beklediklerini aktaran Geylan, "12 Haziran 2011 seçimlerinden bir hafta önce hükümet, kamuda görev yapan 230 bin sözleşmeli personeli kadroya aldı. Kadroya alınan meslekler arasında 68 bin de öğretmen bulunuyor. Biz 31 Mart'tan önce hükümetten benzer bir adımı tekrar bekliyoruz ve kamuda 4B statüsünde çalışan bütün kamu çalışanlarını kadroya almasını bekliyoruz. Çünkü biraz önce ifade ettiğim gibi aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı şartlarda istihdam edilmesi kabul edilemez" açıklamasında bulundu.

'BÜTÜN KAMU ÇALIŞANLARININ EK GÖSTERGELERİNİN DÜZENLENMESİNİ İSTİYORUZ'

Talip Geylan, sendika olarak yaptıkları araştırmalarda 300 bine yakın insanın kadro beklediğini tespit ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapılacak olan bu çalışmanın, kamuya ve devlete ek bir külfet getireceğini düşünmüyoruz. Zaten bu insanlar kamuda çalışıyor. Bu konuda biz hükümetten adım bekliyoruz. Bir diğer beklentimiz ise ek gösterge ile alakalı çalışma bekliyoruz. Artık bu bir yılan hikayesine dönmesin, seçimden önce neticelenmeyebilir, en azından resmi adımlar atılabilir. Bütün kamu çalışanlarının ek göstergelerinin düzenlenmesini istiyoruz."