Öğretmen, din görevlisi, polis ve hemşireler bir an önce 3600 ek göstergenin yasalaşmasını istiyor. Bu nedenle yüz binler hükümetin müjdeli haberine kilitlenmiş vaziyette... Ek göstege konusunda yavaş yavaş sona gelinirken sendikalar, milletvekilleri ve STK'lar açıklamarda bulunuyor. Son açıklamayı ise Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi Genel Başkan Vekili Latif Selvi yaptı. İşte detaylar...

12 ŞUBAT 2019: LATİF SELVİ'DEN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Öğretmenlik Meslek Kanununu önemsediklerini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde kanun ile ilgili taleplerimizi dile getirdik. Öğretmenlik Meslek Kanununda Eğitim Yöneticiliği net bir şekilde ifade edilmelidir. Eğitim yöneticisi öğretmenler arasından belirlenmelidir. Eğitim Kurumlarına öğretmenlik mesleği dışından idareci atanmasına karşıyız. Eğitimin en önemli dinamiği öğretmendir. Bu yüzden bu ülkede 3600 ek göstergeyi en çok hak eden kesimlerden biri öğretmenler ve eğitim çalışanlarıdır. Çünkü eğitim her ülkenin en önemli meselesidir" ifadelerini kullandı.

11 ŞUBAT 2019: MİLLETVEKİLLLERİNDEN SAĞLIK-SEN'E ZİYARET

AK Parti Balıkesir milletvekilleri, Sağlık-Sen şubesini ziyaret etti.

AK Parti milletvekilleri Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir ve Berrin Uygur yeni yönetimi sendika binasında ziyaret etti. Sendika yöneticileriyle Balıkesir'de yaşanan sağlık alanındaki sorunları ve yapılan çalışmaları değerlendiren Ak Partili vekiller Canbey, Mutlu ve Aydemir, Başkan Nihat Erzi'den bilgi aldı. Vekiller ziyaret sonunda Erzi'ye ve ekibine teşekkür etti. Başkan Nihat Erzi, sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi için vekillerden destek istedi.

6 ŞUBAT 2019: "BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, partisinin Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi hazırladığını ve Meclis Başkanlığına sunduğunu belirterek, AK Parti'nin bu teklifi dikkate almasını ve varsa eksikleri tamamlanarak kanunlaştırılmasını istedi.

Eğitimdeki sorunların bir parti politikasıyla değil, milli politikayla aşılabileceğine işaret eden Kaya, "Bir an önce Öğretmenlik Meslek Kanunu çıksın." ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkı tanınmasına yönelik seçim vaadinin hala gerçekleştirilmediğini belirten Kaya, bunun bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!