POMEM'de yeni dönem başladı. 24. dönemde lisans mezunu 2 bin 500 ve önlisans mezunu 500 kadın polis memuru alınacak. Ön başvurular 8-22 Nisan tarihlerinde yapılacak ve ücretler Halkbank'a yatırılıacak. Ön başvurudan geçen adaylar daha sonra fiziki yeterlilik ve mülakata girecek. Bu görevi yerine getirmek isteyen adaylar şimdi "Başvuru nasıl yapılır?" sorusuna cevap arıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

a) POMEM sınavına internet üzerinden ön başvurular, 08 Nisan (dahil)-22 Nisan (dahil) 2019 tarihleri arasında saat 18.00'e kadar https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

b) e-Devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

c) e-Devlet kapısı şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

UYARI