İngiliz havayolu şirketi British Airways'in (BA) Chennai-Londra seferini yapan 211 yolculu tarifeli uçağı, motor arızası nedeniyle İstanbul Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Hindistan'ın Chennai kentinden 211 yolcusuyla  hareket eden "Boeing 787" tipi tarifeli uçağın motorunda sefer sırasında arıza  yaşandı.

Uçağın kaptan pilotu, kule ile irtibata geçerek, İstanbul'a zorunlu  iniş için izin istedi. Kuleden izinlerin alınmasının ardından uçak, saat 12.30'da  İstanbul Havalimanı'na zorunlu olarak indi.

Terminale alınan yolcular arasında bulunan Hintli Karthik Veluchamy,  basın mensuplarına yaptığı açıklamada, uçağın teknik problemlerden dolayı  gecikmeli havalandığını, kalktıktan yaklaşık 3 saat sonra da sağ motorda yağ  arızası meydana geldiğinin söylendiğini belirtti.

Veluchamy, uçağın sağ motorunda yağ sızıntısı nedeniyle İstanbul'a  indiklerini ifade ederek, "Pilot her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Buraya  güvenli şekilde iniş yaptık. İstanbul'a bizi almak için yeni bir uçak  gönderecekler. Fakat uçağın durumuyla ilgili yeterince bilgilendirilmedik." diye  konuştu.