Sözleşmeli öğretmen adayları 5 - 22 Şubat 2020 tarihleri arasında mülakat sınavına girecekler. Sınava girecek adaylar sabırsızlıkla mülakat yerleri araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı sınav yerleri duyurusunu bugün yapacak. Sabahın ilk ışıklarından bu yana binlerce kişi deyim yerindeyse meb.gov.tr adresini arşınlıyor. Peki 2020 Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri açıklandı mı? Sözlü sınav yerleri saat kaçta açıklanacak?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT YERLERİ AÇIKLANDI MI?

2020 sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri henüz açıklanmadı. MEB'den yapılan bir açıklama da yok. Beklentiler akşam saatlerinde sözlü sınav yerlerinin açıklanacağı yönünde... Sınav yerlerinin belli olup olmadığını aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT YERLERİ

SÖZLÜ SINAV HAKKINDA DETAYLAR

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava alınacak adaylar http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Sözlü sınava alınacak adaylar Ek 3’te yer alan Sözleşmeli “Öğretmen Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu” üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Sözlü sınavda adaylar: eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerince yürütülecektir.

Sözlü sınava katılanların sınav puanları Sözlü Sınav Sonuç Ekranına işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.

Sözlü sınav sonuçları http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SINAVLARI NE ZAMAN?

Sözleşmeli öğretmen sınavları 5 - 22 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak.

SÖZLÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav sonuçları 25 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sözleşmeli öğretmen atamaları 18 Mart 2020 tarihinde yapılacak.