Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Denizli Valisi Abdülkadir Demir başkanlığında bin 100 metre yükseklikteki Güventepe Orman Yangın Gözetleme kulesinde toplandı. Toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy ve diğer daire müdürleri katıldı. Toplantıda orman yangınları bakımından riskli bir döneme girildiği ve bu dönemde havai fişek ve benzeri havaya kontrolsüz şekilde bırakılan dilek feneri adı altında satılan ürünlerin kullanımının yasaklanmasına karar verildi. 1 Haziran’dan itibaren yasak olan dilek fenerlerini kullananlara 75 TL para cezası uygulanacağı kaydedildi.

Denizli’de yangınları önlemek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Vali Demir, şöyle konuştu: "Denizli’yi en iyi yerden gören bölgelere gözetleme kuleleri yaptı. Denizli’nin orman varlıkları önemli. Orman yangınları bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın orman konusunda hassasiyeti iyi bir noktada. Yangınlarda anında mücadele çok önemli. Biz de bunu çok iyi yapıyoruz. Herkesin çok daha dikkatli olması gerekir."

Denizli Valisi Abdülkadir Demir de, dilek fenerinin kullanımın 1 Haziran’da itibaren yasaklandığını belirterek şunları söyledi: "Çeşitli eğlencelerde dilek feneri yakıp, havaya bırakmak vatandaşımızın hoşuna gidiyor. Ancak bunu kontrol etmek mümkün olmuyor. Gidip ormanın içine düşebiliyor. Keyifli bir ortamın aracı olarak düşünülüyor ama kontrol edilemiyor. Rüzgarın etkisiyle ormana sürüklenerek yangına neden olabilir. Herkesin ormanlarımız için çok dikkatli davranması gerekiyor. 1 Haziran’da itibaren bunu kullanmak yasak. Aksi takdirde kabahatler kanununa göre ceza uygulanacak."