Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin(AK Parti) "Türkiye'nin bütünlüğünün güvencesi" olduğunu söyledi. Günay, Ak Parti'nin kapatılması halinde halka gitmeye hazır olduklarını ifade etti.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e gelen Bakan Günay'a, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlemento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'in, "Yeni kurulacak olan parti daha güçlü olacak." sözleri hatırlatıldı. Demokrasilerde son sözü halkın söyleyeceğinin altını çizen Bakan Ertuğrul Günay, AK Parti'nin kapatılmasını ummadığını, şayet kapatılması halinde ise partisinin halka gideceğini kaydetti.

Halkın vereceği kararı alkışlamaya hazır olduklarını ifade eden Günay, "Ne yazık ki bu kadar yaygın, bu kadar derin Türkiye çapında kabul görmüş ikinci bir partimiz şu an için yok. O yüzden Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ankara'da, iktidarda taşıdığı fonksiyon sadece parlamentoda olmanın ötesinde bir önem taşıyor. Bunu herkesin dikkatle gözetlediğini umuyorum. Eğer böyle bir sonuç çıkmazsa o zaman olacakları hep beraber görürüz. Sonuçta halka gidilecektir, demokrasilerde siyasette halka gidilir. Biz de o sonucu alkışlamaya ve karşılamaya hazırız." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin kapatma yönünde bir karar vereceğine inanmadığını belirten Bakan Günay, "Böyle bir karar vermeyeceğini umuyorum ve temneni ediyorum. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye'de sadece bir siyasi parti değil, Türkiye'nin bütünlüğünün de güvencesi. Toplumun her kesiminden ve Türkiye coğrafyasının her tarafından kararlı biçimde oy alıyor ve Türkiye'nin umutlarını Ankara'da topluyor." şeklinde konuştu.

Agora Ören yeri ile Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı gezen Bakan Günay, Kemeraltı Esnaf Derneği'nden de kemeraltında yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bakan'a İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşlik etti.
CİHAN