Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Senatosu’nca kendine verilen “kültürel varlıklarının araştırılması, gün ışığına çıkartılması, korunması ve dünyaya tanıtılmasının yanı sıra üniversitelerin kültürel araştırmalarına verdikleri destek”ten dolayı arkeoloji alanında fahri doktora ünvanını törenle aldı

Tören sırasında 3 öğrenci, salonun dışında protesto gösterisinde bulundu. Bahçede “Cumhuriyet yıkıcılarını üniversitede istemiyoruz” diye slogan atan 3 öğrenciye, üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Özel güvenlik görevlileri tarafından elleri arkadan kelepçelenen 3 öğrenci yaka paça uzaklaştırılırken, “Tayyip’in demokrasisi bu” diye slogan attı. Bakan Günay’ın protestodan haberi olmadı.

'Gönül koyarım'

CNN Türk’te soruları yanıtlayan Bakan Günay, protestodan akşam saatlerine kadar haberi olmadığını belirterek yaşananların “Özel güvenlik ile gençler arasındaki sürtüşmeden kaynaklanmış olabileceğini” söyledi. “ Öğrencilerin bizden bir yakınması varsa gönül koyarım. Türkiye’nin kültürüne katkı getirmeye çalışan bir hükümetin üyesiyim” diyerek öğrencilere sitemini de dile getiren Günay, olayı öğrendikten sonra öğrencilerin serbest bırakılması için harekete geçtiğini, gençlerden bir şikayeti olmadığını ifade etti. (dha, Cnn Türk)