Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Karacasu"da geçen yıl açılan Etnoğrafya müzesini gezerek incelemelerde bulundu. Müze çıkışında Bakan Günay"a Karacasu hatırası olarak “Gelin testisi” hediye edildi. Karacasu gezisinin ardından Nazilli"ye geçen Bakan Günay, inşaatı halen devam eden Kültür Merkezinde inceleme yaptı.
Karacasu"da geçen yıl açılan ve Karacasu"nun tarihi ile birlikte kültürel, sosyal ve ekonomik yapısını anlatan Etnoğrafya Müzesini gezen Bakan Günay, Karacasu"nun kültürlerin bir beşiği olarak çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Bakan Günay ile birlikte Vali Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk ve beraberindeki heyete müzeyi gezdiren Karacasu Belediye Başkanı Emin Mete, Karacasu"nun hamuru, çamuru ve demirinin meşhur olduğunu ifade etti. Açıklamasını sürdüren Mete “Karacasu ilçemiz, küçük ama kendi kendine yetebilen bir ilçedir. Tarımdan el sanatlarına, eğitimden turizme kadar önemli bir görev üstlenmiştir. Bu müze ile tarihimizi, kültürümüzü, yaşantımızı ve zenginliğimizi yansıtmak istedik. Her gün yüzlerce turist burayı gezerek büyük bir hayranlık içerisinde ayrılıyor. Sosyal ve kültürel açıdan zengin olan ilçemizin tanıtımı için de büyük gayretler sarf ediyoruz. Sizlerin de desteği sayesinde bunda büyük oranda başarı sağladık. Turizm açısından Türkiye"nin en önemli yerlerinden olan Karacasu ilçemiz, aynı zamanda koruma kapsamına alınmış yaklaşık 42 sokaktan 2"sine sahiptir” dedi.
Müzenin gezilmesinin ardından Nazilli"ye geçmek üzere hareket eden Bakan Günay"a meşhur “Gelin Testisi” hediye eden Başkan Emin Mete, testinin bir geleneği yansıttığını ve aile kavramının korunmasını anlattığını ifade etti.

“DEVLETİN SOKAĞA ATILACAK PARASI YOK”
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karacasu ve Aphrodisias gezisinin ardından Nazilli"ye geçerek burada 1994 yılında yapımına başlanan ve halen kaba inşaat halinde bekleyen kültür merkezi binasında inceleme yaptı. 12 bin metrekare alan sahip olan ve 2 bin 600 metrekaresi kapalı alan olarak inşası süren binanın tamamlanmasının neden bu kadar geciktirildiğini soran Bakan Günay, inşaat maliyetinin yüksek olduğunu öğrendiğinde ise kızgınlığını gizleyemedi. Şu an binanın inşaatını sürdüren Müteahhit Ahmet Sungur"a “Devletin sokağa atacak parası yok. Bu inşaat bu kadar uzun sürede tamamlanırsa devletin parası uçar gider. Buna en kısa sürede çözüm bulunacak. Bu bina dünyanın sayılı kültür merkezlerinden birisi olmayacak. O halde neden zaman kaybediliyor ve bu kadar masraf çıkartılıyor” dedi. Kaymakam Caner Yıldız ve Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, binanın yapılacak yeni bir protokolle belediyeye devredilmesini ve buranın güzel sanatlar fakültesi yapılmasının uygun olduğunu belirtmeleri üzerine Bakan Günay, yapılacak detaylı inceleme ve görüşmelerin ardından gerekenin yapılması talimatını verdi.