Günay, “Cumhuriyeti balo salonlarında kutlanan, bir avuç tuzu kurunun cumhuriyeti olmaktan çıkarıyoruz” dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Cumhuriyeti bir avuç tuzu kurunun cumhuriyeti olmaktan, balo salonlarında kutlanan cumhuriyet olmaktan çıkarıp, halkın paylaştığı, halkın yönetimi haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.
Günay, dün Ordu Valisi Orhan Düzgün"ü ziyaretinde, şunları söyledi:
“Biz bu cumhuriyeti halklaştırmaya, seçkinlerin, bir avuç tuzu kurunun cumhuriyeti olmaktan, balo salonlarında kutlanan cumhuriyet olmaktan çıkarıp, halkın paylaştığı, gerçekten kimsesizlerin kimsesi olan bir içeriğe, halkın yönetimi haline getirmeye çalışıyoruz. Bu, Türkiye"nin yapması gereken bir açılım ve atılımdır. Halkın sahneye çıktığı, köy çocuklarının inip halkı yönetmeye çalıştığı yeni bir düzen kuruluyor. Dünyada böyle saflaşmalar var.
Amerika"da halk, 40-50 yıl önce aynı otobüse binmekten gocunduğu, aynı masada oturmak bir yana, aynı salonda bulunmaktan rahatsız olduğu, bir toplum kesiminden, bir insan kümesinden bir devlet başkanı seçti. Bizim siyasilerimizin bazıları bunu hâlâ okuyabilmiş değiller.” Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdoğan Nobel alabilir"
“Siyasilerimiz hâlâ insanları ana dillerine, etnik kökenlerine, analarının babalarının inancına göre tasnif etmeye çalışıyor. Onlar hâlâ çatışmalar olsun. O çatışmalarda fakir fukaranın çocuğu ölsün, o çocuğun cenazesinin başında biz bağıralım, buradan da oy toplayayım hesabı yapıyor.”
Bakan Günüy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın ekonomik ve demokratik uygulamalar sonucunda Nobel alabileceğini söyledi. / Milliyet