“Mini Susurluk” olarak nitelenen, kendilerine “JİTEM” süsü verip para toplayan çeteye yönelik operasyon kapsamında aranan Mehmet Gül şu an emniyette ifade veriyor. "Suikastçimle konuştum" diyen Gül'ün de çetenin tuzağını düştüğü söyleniyor.

Bu sabah emniyete giden Mehmet Gül'ün verdiği ifadesinde "çetenin elebaşı Orhan Aykut'un PKK'nın kendisine dönük eylem planladığı" yönünde uyardığını söyledi. Hatta suikastçisiyle buluştuğunu anlattı.

SUİKASTÇİSİYLE BULUŞTU

Gül şunları söyledi: "Bana suikast yapacak olan kişiyle buluştum. Nasıl öldüreceklerini bile anlattı. İnsan kendisini öldürecek kişiyle buluşması, konuşması çok ilginç oluyor. Suikastçımın adı Musa'ydı. Kendisini yaklaşık 10 yıl cezaevinde yatmış birisi. Suikastçı benimle ilgili bilgileri toplamış. Ancak daha sonra bu eylemden vazgeçmiş. Benim bazı tanıdığım kişilerle irtibata geçmiş. Arabayla geçerken, susturucu takılmış tabancayla öldürmeyi planladıklarını belirtti. Ben de karşımdakini psikolojik olarak bozmak için 'Beni vurmaya çalışırken vurulur muydunuz artık onu bilmem' dedim. Yıllarca hapis yattığı için bıktığını belirtti. Eğer beni vuramazsa, kendisinin örgüt tarafından öldürülebileceğini anlattı. Onların jargonlarıyla sorgular gibi konuştum. Sonunda gidip devlete teslim olmasını önerdim."

DİĞER MİLLETVEKİLLERİNİ DE ÖLDÜRECEKLERMİŞ

Gül, suikastçisiyle konuştuktan ancak 20 gün sonra emniyet tarafından "dikkatli olun" diye uyarıldığını sözlerine ekledi ve kendisini öldürmeyi planlayan Musa adlı kişinin, bazı milletvekillerine de suikast düzenleneceği uyarısını yaptığını belirtti.

"Musa, benim yanım sıra eski milletvekili Süleyman Bölünmez, milletvekilleri İhsan Aslan, Veli Seyda, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e suikast yapılacağını söyledi. Musa, Baydemir'i 21 Mart Nevruz kutlamaları sırasında konuşurken öldürmeyi planladıklarını söyledi. Bana çok inandırıcı gelmedi. Süleyman Bölünmez'i Mardin'e çok kuvvetli olduğu için, Seyda şıh ailesinden geldiği için, İhsan Aslan'da AKP'de önemli bir güç olduğu ve DTP'nin önünde engel olarak görüldüğü için öldürmeyi planladıklarını belirtti. Aslında mantıklı da geldi bana.

KURGU OLABİLİR

Bugün yaşanan ve ortaya çıkan bazı olaylar karşısında o olayın da kurgu olabileceğini düşünüyorum. Bana suikast yapılacağını önceden söyledikleri için kendilerine minnettar da kaldım. Musa'yı dinledikten sonra bana getirenlere, suikast yapılacak kişileri uyarmalarını ben söyledim. Hatta, eski Milletvekili Süleyman Bölünmez'e de kendisine suikast yapılacağı bilgisini ben bizzat söyledim.

ÇETE LİDERİ BEŞ PARASIZ BİRİ

Çete lideri olduğu öne sürülen Orhan Aykut'u tanıdığını belirten Mehmet Gül, bu kişiyi "cebinde 5 kuruşu olmayan adam" diye tanımladı, telefon borcunu ödeyemediği için iki kez ödemeyi kendisinin yaptığını kaydetti.

NEDEN 3 GÜNDÜR KAYIP

MHP milletvekili Mehmet Gül, sabah saatlerinde avukatıyla birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gazetecilerin soruları üzerine, "3 gündür hastanedeyiz. Hastaneden geliyoruz. Polisten kaçmıyorum. Karaciğer rahatsızlığım var. İddialar ile ilgili konuşmayacağız" dedi.