Yolda kamufle olan gümüş renkli otomobil kullanıcılarının farları yakması şart

Kiri ve çizikleri göstermemesi nedeniyle vatandaşlar otomobil alırken “gümüş” (gri) rengi tercih edince, son bir yılda satılan otomobillerin yarısına yakınını bu renk otomobiller oluşturdu.
Diğer renkteki otomobillere göre ek boya maliyeti 500 ile bin lira arasında fazla olmasına karşın, Türkiye"de otomobil ve cipte en çok tercih edilen renk gümüş.
Bu rengin bu kadar yoğun tercih edilmesinin nedenlerinden biri, kiri fazla göstermediği için sahibinin otomobilini sıkça yıkatmaya gitmek zorunda bırakmaması.
Diğer önemli tercih nedeniyse, gümüş renginin küçük çaplı çizikleri belli etmiyor, bu tarz çizikleri diğer renklere göre daha az gösteriyor. Böylece gümüş renkli otomobil sahibi, her çizik için 100-500 lira boya parası ödemek zorunda kalmıyor.
Bir diğer neden ise gümüş rengin otomobili daha alımlı ve hoş göstermesi... Türkiye"deki otomobil kullanıcılarının çoğu, gümüş renkli otomobillerin daha güzel göründüğünü düşünüyor.

TRAFİKTE GÖRÜLMESİ ZOR, IŞIKLARI YAKIN

Tüm bu avantajlara rağmen gri tondaki otomobiller, yolun ve çevrenin rengiyle uyum sağladığı için, diğer otomobil sürücüleri ya da yayalarca zor fark ediliyor.
Bu açıdan yolda kolaylıkla kamufle olabilen gümüş renkli otomobil kullananların, bu dezavantajı ortadan kaldırmak için, günün her saatinde farları açık seyretmeleri öneriliyor.
Volkswagen"in Konya bayisi Gökmen Otomotiv Satış Müdürü Hasan Tarhanlıoğlu, tüm markalarda son bir yılda satılan otomobillerin yarısına yakınının gümüş olduğunu söyledi.
Ancak son dönemde genel olarak otomobillerde kullanılan renklerin modaya göre belirlenmeye başladığını, tüketici tercihlerinin de bu yönde değişmeye başladığını anlatan Tarhanlıoğlu, “Vatandaşın tercihi ağırlıklı olarak gümüş grisi... Ancak tüm dünyada otomobil firmaları her yıl, o yılki moda akımına göre bir konsept renk belirliyor. Geçen yıl siyah olan konsept renk, bu yıl beyaz... Bunu otomobil fuarlarında ve firma kataloglarında net bir şekilde görebiliyoruz” diye konuştu.