İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Bürosu ekipleri, İstanbul Gümrük kapılarından yurda kaçak eşya sokan bir şebekeyi mahkeme kararıyla 8 ay teknik ve fiziki takibe aldı. Şebeke elemanlarının, takibi sırasında 4 ayrı kaçakçılık olayına müdahale eden polis ara operasyonlar yaparak 11 kişi hakkında işlem yaptı. Ancak yapılacak asıl operasyon için şebeke üyelerinin takibine devam edildi.

Star'ın haberine göre şebekenin tamamen deşifre edilmesinin ardından, İstanbul, Ankara ve Ağrı’da 11 ayrı yere yönelik eş zamanlı baskın düzenlendi. Yapılan operasyonda gümrük müşavirlik şirketi sahibi A.Ç’nin de aralarında bulunduğu 8 kişi yakalandı. Operasyonlarda, 33 bin 269 adet çeşitli markalarda elektronik malzeme ve oyuncak ele geçirildi. Ele geçirilen oyuncakların sahte belgeler tanzim edilerek farklı bir eşya beyan edildiği anlaşıldı. Vurgunun boyutlarını da araştıran mali polis, çetenin devleti en az 1 milyon lira zarara uğrattığını ortaya çıkardı. Polisteki sorgusu tamamlanan zanlılar dün önce sağlık kontrolünden geçirildi daha sonra da Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Emniyetten çıkışta habercilerin, “neden gözaltına alındınız?” sorusuna zanlılar alay edercesine “Trilyonluk vurgun yaptık” diye cevap verdi. Operasyonların devam ettiğini belirten polis, gözaltı sayısının artabileceğini söyledi.

İstanbul polisinin gümrüklere düzenlediği operasyonda çok sayıda kaçak oyuncak ele geçirildi. 3 aşamalı operasyonun son perdesinde 8 kişilik oyunrcak çetesi çökertildi.