Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Altınkum'da bulunan Gümrük liman kapısının açılmamasını eleştirerek "İlçemiz turizm kenti ilan edildi ama gerekli yatırımları alamadı.

Siyasiler ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek bu tür konulara sahip çıkmalı" dedi.

Didim Altınkum'da bulunan ve gerekli izinler verilmediği için gemilerin yanaşamadığı Gümrük Liman Kapısının açılmamasına bir tepki de Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanından geldi. Başkan Yaşar Pektaşoğlu Siyasilere ve Milletvekillerine çağrıda bulunarak Liman kapısının bir an önce açılması gerektiğini belirtti.

"BAKANLIK DİDİM'İ GÖRSÜN"

Başkan Pektaşoğlu "İlçemiz turizm kenti ilan edildi ama hiçbir yatırım yok. Yatırım olmadığı gibi var olan Gümrük kapısı da hizmete açılmıyor. Burası açılırsa turist gelir; turist gelirse Altınkum esnafı para kazanır; Altınkum esnafının para kazanması demek Merkezdeki esnafında işlerinin iyi olması demek. Zaten Dünyada turizm sektöründe bir kriz var. Bu kriz ülkemizi de etkilemekte; ülkemize, İlçemize gelecek olan gemilere izin verilmediği için turist ilçemize gelemiyor. Bu anlamda gemilerin gelmemesi ilçemiz ekonomisi için büyük kayıp; Duyduğumuz göre 3 sefer iptal edilmiş geriye kalan 9 sefer için izinler verilmeli ki bunları da kaybetmeyelim. Kuşadası'na bir sefer de 10 bin turist geliyor; bize ise 70-80 turist gelince esnaf Altınkum'da seviniyor. Bizler artık Bakanlık bazında Didim'in görülmesini istiyoruz" dedi.

"KURVAZİYER GEMİ İÇİN ÇALIŞILIYOR ORTADA BİR ŞEY YOK"

Başkan Pektaşoğlu Didim'e bir Kurvaziyer gemi iskelesinin yapılması gerekliliğinin altını çizerek "Senelerdir Kurvaziyer gemi iskelesi için çalışılıyor ama ortada bir gelişme yok. Bizler Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri olarak üzerimize düşen bir görev varsa yapmaya hazırız, bunları Bölge Milletvekillerimize de dile getiriyoruz ama sonuç yok. Artık Didim'in hak ettiği yatırımları alması lazım; bu konuda da siyasilerimiz gerekli mercilere bu konuları iletmesi lazım" diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png