Aydın Ticaret Odası, Aydın ve Söke Ticaret Borsası ile oda ve borsalarda görev yapan İl Genel Meclisi üyelerinden oluşan heyet Aydın milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem"i de yanlarına alarak Rusya"ya gerçekleştirilen yaş sebze ve meyve ihracatında Aydın Gümrük Müdürlüğü"nün çıkış gümrük kapısı olarak yetkilendirilmesi konusunda görüşmelerde ve talepte bulunmak üzere Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker"i makamında ziyaret etti.
Aydın"a dönüşlerinde ziyaret hakkında bilgiler veren Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “Aydın"daki meslek kuruluşları olarak birlikte hareket etme çabamızın meyvelerini alıyoruz. Sayın Bakan ile yapılan görüşme son derece olumlu geçti. Talebimizi memnuniyetle karşılayan Bakan; "Şu anda 13 yetkili çıkış gümrüğü var. Rusya"ya yapılacak talebe olumlu yanıt alınır ise biz Aydın"da bu kapının açılmasını süratle devreye sokarız" dedi. Ulusal İncir Konseyi kurulması konusunda yapmakta olduğumuz çalışmaları takdirle karşılayan Bakan Eker, bu konuya da bakanlık olarak tam destek verileceğini ifade etti” dedi.
Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı da, “Aydın"da Yaş Sebze ve Meyve Gümrük Kapısı açılması konusunda oda ve borsalarımıza üniversitemiz, İlçe Belediye Başkanlarımız, İlçe Ziraat Odası Başkanlarımız, Tarım İl Müdürlüğümüz, Yaş ve Kuru Meyve İhracatçı Birliklerinin yazılı ve sözlü olarak destek vermeleri bizleri son derece memnun etmiştir. Aydın için birlikte hareket etmenin doğru bir karar olduğunu neticelenen çalışmalarımızla görüyoruz. Bu konuda bizlere destek veren Çine Belediye Başkanı Osman Aydın, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç, Kuşadası Ticaret Odası"ndan Namık Kemal Daylan, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Ziya Aksüt, Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Erdinç Uusoy, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Menaşe Gabay, Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Türkmenoğlu"na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık ise, şunları söyledi: “Bu dönemde Aydın Ticaret Odasının başlattığı Oda ve Borsaların Aydın için birlikte hareket etme çabalarından başarılı sonuçlar alınmaya başlanmıştır. Yaş Sebze ve Meyve Gümrük Kapısı ekonomisi tarım ağırlıklı ilimizin için çok önemli bir gelişme yaratacaktır. Birlikte olmamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum”