Bahçeli, AKP"nin 6 yıl 8 ay 9 günden beri iktidar olmasından dolayı Türkiye"nin 21. yüzyılda lider ülke olma fırsatını kaçırdığını, Erdoğan"ın da suni gündemlerle 2011"de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandığını iddia etti. Bahçeli, şunları söyledi:
“Sayın Başbakan sürekli gündem değiştiriyor. Diyor ki; "2011 yılında 3 dönem milletvekilliği yapanları artık milletvekili yapmayacağız, ben de milletvekili olmayacağım". Söylenenlere bakıyorsunuz, "Helal olsun şu Başbakan"a" diyorsunuz. Demek ki, bu adam milletini düşünüyor. Bu adam milletinin içinde yeni siyasetçilere fırsat veren kişi olarak algılanıyor. Acaba gerçek böyle mi?

"Çık, yemin et"
Sayın Başbakan, 2011"de milletvekilliğinden vazgeçiyorsan, o zaman bir başka gündemi yaratıyorsun. O da, çok can arkadaşın olan Gül"ün yerine gözünü diktin demektir. Cumhurbaşkanlığına hedeflenmen demektir. Eğer demokratik kültürde yeni bir gelenek oluşturacaksan çık bir il kongresinde "Vallahi de billahi de Cumhurbaşkanı olmak istemiyorum" diye seslen” dedi.
Bahçeli, AKP"nin Türk siyasetinde “Aldatma ve Kandırma Partisi” olarak yer aldığını iddia etti. Bahçeli, “MHP olarak bu tuzağa düşmemeliyiz” dedi.

Milliyet