AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun oğlu Ali Ekrem Tekelioğlu’yla ortak olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Ahmet Münir Gül geçtiğimiz ekim ayında yeni bir şirket kurdu. 2011’de 50 bin TL sermayeli Kitoko isimli şirketten sonra aynı isimler, Ekim 2013’te 2 milyon 700 bin TL sermayeli Ventis Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ni kurdu.

Şehitlik’e santral

Gül ve Tekelioğlu, geçtiğimiz yıl kasım ayında olağanüstü toplanan şirketin yüzde 50’sini Katarlı Twind Energy Investments’a sattı. Ortaklar böylece eski şirketlerine oranla yeni şirkette sermayelerini 54 kat artırmış oldu. Gül ve Tekelioğlu 2011‘de TAV’ın Tunus’ta inşa ettiği Zeynel Bin Ali Havaalanı’nın ışıklandırması işini de almıştı.

Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre, Gül ve ortakları Türkiye’nin rüzgar santrali kurmaya en uygun alanlarından biri olan Çanakkale’de yatırım yapmaya hazırlıyor. Geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçen ve Gelibolu Yarımadası’nı imara açacağı iddia edilen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkındaki Kanun Tasarısı’yla birlikte Gül ve ortaklarının bu alanda rüzgar enerjisi santrali yatırımı yapacağı kulislerde konuşuluyor. Tasarının yasalaşması halinde Gelibolu Yarımadası, Tarihi Milli Park vasfını kaybedecek. Bundan sonra bölgedeki imarlara yeni kurul karar verecek.

Şirketinin künyesi

- Firma adı: Ventis Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ
- Kuruluş tarihi: 3 Ekim 2013
- Sermayesi: 2.700.000 TL
- Sektörü: Enerji