Kandil’den gelen “Bu Nevruz Kanlı 1 Mayıs olsun” emri doğrultusunda izinsiz Nevruz gösterileriyle ortalığı savaş alanına çeviren ve kan döken terör yandaşları ve BDP’lilerin Siirt’te izinsiz Nevruz gösterilerine diğer illerde olduğu gibi polis izin vermedi. Kendilerine verilen görevi yerine getiren polislerin bu davranışlarına BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak’tan sert tepki geldi.

21 Mart öncesi Siirt’te izinsiz Nevruz gösterisi düzenlemek isteyen ve polis engeline takılan Gültan Kışanak ve yanındakiler, kendilerine izin vermeyen polis amirlerinin üzerlerine yürüdü. Kışanak’ın kışkırtıcı ve tahrik edici sözlerine karşılık polis serinkanlılığını koruyarak, terör örgütü lehine sloganların atıldığını ve bu yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi. Polisin bu sağduyulu yaklaşımı karşısında iyice sinirlenen Gültan Kışanak ve beraberindekiler söylenerek olay yerinden uzaklaştı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ

Başbakan Erdoğan dün parti grubunda yaptığı konuşmada İzinsiz nevruz kutlamalarında BDP'nin tahriklerine karşı sağduyulu davranan Emniyet teşkilatına teşekkür etmişti. Erdoğan, "Yapılan tüm tahriklere rağmen Kürt kardeşlerimiz provokasyona prim vermemiştir. Buradan demokratik tavırlarından ötürü tüm emniyet personelimize teşekkür ediyorum. Bu arada sabah şehit olan Ahmed'imize Allah'tan rahmet diliyoruz."