HABER SERVİSİ - ÖSYM, bu yıl son kez tek basamaklı yapılan ÖSS yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Sonuçlara göre, YÖK"ün kontenjan artırması ve net sayılarında yaptığı düzenleme, kontenjanların boş kalmasını önleyemedi. Sınavda dereceye giren öğrencilerin tercihi ise tıp fakülteleri oldu ve 17 adaydan yedisi tıp fakültelerine yerleşti.

SINAVDA dereceye giren gençlerin çoğunun tercihi tıp fakültelerinden yana oldu. Dereceye giren 17 adaydan yedisi tıp fakültelerine yerleşti.
SAY-1 puan türü birincisi Gülşen Yücel Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi"ne, SAY-2 birincisi Çağatay Ermiş Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi"ne, ikinciliği paylaşan Ömer Yakar burslu olarak Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi"ne, Anıl Akyel ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü"ne girdi. Aydın Fen Lisesi mezunu Gülşen Yücel, ilk tercihine yerleştiğini belirterek, “Ailem İzmir"de yaşıyor. Onların yanında okuyacağım. Kanser üzerine araştırmalar yapacağım. Hastaları tedavi edip, mutlu olmalarını sağlayacağım” dedi. Anne ve babası doktor olan, İzmir Fatih Fen Lisesi mezunu Çağatay Ermiş de “Doktorluk birazcık aile mesleği gibi oldu. Akrabalarımdan da çok sayıda doktor var. İzmir"de okumaya karar verdim” diye konuştu.
SÖZ-1 ve EA-1 puan türlerinin birincisi, SAY-1 puan türü ikincisi Mustafa Öztürk Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp"a girmeye hak kazandı.
SÖZ-1 ve EA-1 puan türlerinde ikinciliği paylaşan Ali Can Göksel Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği"ne, Semih Ucarı kapsamlı burslu olarak Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği"ne yerleşti.
SÖZ-1 ve EA-1 puan türlerinde ikinciliği paylaşan İngilizce puan türünde birinci olan Berkay Dertsiz İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi"ne girdi.
SÖZ-2 puan türünde birinci olan Serhat Güzel, Fatih Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü"nü burslu kazandı. Aynı puan türünde ikinci olan İlyas Avcı Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi"ne kapsamlı burslu olarak yerleşti.
EA-2 puan türünde birinci olan Mücahid Erdoğan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü"ne, ikinci Mustafa Lütfi Eker Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi"ne burslu olarak, üçüncü Cemre Polat Koç Üniversitesi İngilizce Hukuk Fakültesi"ne başarı burslu olarak yerleşti.
Dil puanlarında Fransızca"da birinci olan Muazzez Çiğdem Oba, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü"nü, Almanca birincisi Mertcan İpek Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi"ni kazandı.