Dünyanın en sakin ülkesi olarak gösterilen Norveç, 22 Temmuz 2011'de korkunç bir katliama sahne oldu. İlk önce başkent Oslo'da bombalar patladı ve 8 kişi hayatını kaybetti. Ardından ölüm sesleri Oslo'ya 140 kilometre uzaklıktaki Utoya Adası'ndan geldi. Adadaki gençlik kampı, kanlı planın ikinci hedefiydi.
 
SOĞUKKANLILIĞINI KORUDU
 
Ve o adada 69 genç kurşuna dizildi. Aralarında Türk kızı Gizem Doğan'ın da bulunduğu 69 genci öldüren cani ise 32 yaşındaki aşırı sağcı Anders Behring Breivik'ti. İşte dünya kendi gündemine dönmeye devam ederken cani önceki gün katliam yaptığı o adaya götürüldü. Tam 77 kişiyi öldüren Norveç kasabına Utoya Adası'nda tatbikat yaptırıldı. Ve tatbikat sırasında cani, soğukkanlılığını yine korudu. Gözaltına alındığı sırada gülümsemesi ile hafızalara kazınan Norveç kasabı, adada da sırıttı.
 
TATBİKAT TAM 8 SAAT SÜRDÜ
 
Utoya Adası'nda gençleri nasıl öldürdüğünü tek tek anlatan ırkçı kasap bir ara kendinden geçti.
 
Buz gibi gülümsemesi ile herkesi hayretler içinde bırakan cani, fıkra anlatır gibiydi. Ölümü tarif ederken kahkahaları patlatan Breivik'e etrafındaki polisler de eşlik etti. Bu arada 8 saat süren tatbikat, ağır silahlı polisler tarafından kameraya kaydedildi. Breivik'in ayakları ve elleri de zincirlerle kelepçelendi. Ayrıca caninin ilişki halinde olduğu örgüt üyelerinden birinin adaya saklanması olasılığına karşı bir helikopter adayı sürekli taradı.
 
KIRMIZI TİŞÖRTTEN VAZGEÇMİYOR
 
Breivik, gençleri nasıl öldürdüğünü nişan alarak gösterdi. Tetik hareketine gülümsemesiyle eşlik eden cani, tarihe geçecek kareye böyle girdi. Öte yandan Breivik'in kırmızı tutkusu bir kez daha gözlerden kaçmadı. Norveç kasabının üzerinde yine Lacoste marka kırmızı tişört vardı.
 
takvim