İstanbul Üniverstiesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi olan Minibaş, aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi'nde deyazarlık yapıyordu.

Son 1 senedir mide kanseri olan Minibaş, henüz 55 yaşındaydı.

TÜRKEL MİNİBAŞ KİMDİR?

1953"de İstanbul"da doğan Türkel Minibaş ilk ve orta öğrenimini İstanbul"da tamamladı. AFS bursuyla gittiği ABD"nin Los Angeles kentinin Pasific Palisades High School"undan 1971"de mezun oldu. 1975 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi"ni bitirdi. 1985"de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi"nden İktisat Teorisi ve İktisat Tarihi Anabilim dalında pekiyi dereceyle doktor, 1988"de doçent, 1995"de de Uluslararası İktisat ve İktisadi Gelişme dalında profösör ünvanı aldı.

“Azgelişmiş Ülkelerde Kalkınmanın Finansman Politikaları ve Türkiye”, “Çağ Atlatma Serüveni 1453-1980” adlı iki basılmış kitabı, “Çalışmaya Hazır İşgücü Olarak Kentli Kadın ve Değişimi” ve “Türkiye"de Yolsuzluğun Sosyo-Ekonomik Nedenleri Etkileri ve Çözüm Önerileri” başlıklı ortak çalışması vardır. Ayrıca para, kalkınma, Türkiye Ekonomisi, uluslararası yatırımlar, küreselleşme, yolsuzluk ekonomisi, kadın ve cinsiyetçilik içerikli yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Kadın ve çocuk üzerine çalışmalar da yapan Prof.Dr. Türkel Minibaş son olarak İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünde Uluslararası İktisat ve İktisadi Gelişme Anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.

Aynı zamanda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı olan Prof.Dr.Türkel Minibaş, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi, Türk Kültür Vakfı, Türkiye Avrupa Vakfı, Türk Çağ Vakfı, İstanbul Mülkiyeliler Vakfı, Sosyal Demokrasi Vakfı gibi vakıfların da kurucu üyesiydi.

Hürriyet