7 sırt numarasıyla kaptan olarak 15 dakika sahada kalan Oktay'ın bir şutu direkten döndü. 'Atsaydım, bırakmazdım' diyerek pozisyonu esprili bir şekilde değerlendiren tecrübeli yıldız, futbol hayatına veda etti.

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcusu Oktay Derelioğlu, siyah-beyazlı formayla jübilesini yaptı. Beşiktaş'ın Azerbaycan'ın Hazar Lankaran takımını 4-0 yendiği jübile maçında takım kaptanı olarak 7 numaralı formayla sahaya çıkan ve 15 dakika görev yapan Oktay'ın bir şutu direkten döndü. Siyah-beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri 33 ve 54. dakikalarda Nobre, 59. dakikada İbrahim Toraman ve 82. dakikada genç Saim Çelik kaydetti. Siyah-beyazlı futbolcuların omuzlarında sahayı terk eden Oktay, kaçırdığı pozisyonu değerlendirirken, “Atsaydım, bırakmazdım' şeklinde esprili bir yorumda bulundu. Oktay'ı saha kenarında ilk olarak iki takımın teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam ve Rasim Kara tebrik etti. Acısıyla tatlısıyla futbol hayatının artık geride kaldığını ifade eden Oktay, daha sonra taraftarların isteği üzerine kapalı tribünün önüne kadar giderek siyah-beyazlı taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı. Taraftarları kıramayan Oktay, tribünlere çıkarak bir süre amigoluk da yaptı.

Rekortmen golcü

1975 doğumlu Oktay Derelioğlu, futbola 1985'te Karagümrük altyapısında başladı. 1993 yılında Beşiktaş'a transfer olan Oktay, 6 senede 154 lig maçında oynayıp, 73 gole imza attı. Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 14 gole imza atan Oktay Derelioğlu, Beşiktaş'ın Avrupa'da en fazla gol atan futbolcusu oldu. Derelioğlu, Beşiktaş'ta 1 Lig, 2 Türkiye, 2 Cumhurbaşkanlığı , 1 Başbakanlık , 2 TSYD Kupası şampiyonlukları yaşadı. Derelioğlu'nun, ay-yıldızlı formayla Belçika'ya 7 oyuncuyu çalımlayarak attığı gol, Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına girdi.



JÜBİLEDEN NOTLAR


Beşiktaş'ın eski kaptanları İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman, af kararının ardından dün ilk kez sahaya çıktılar. Maç öncesinde Toraman ve Üzülmez tribünlerce alkışlandı.

Daha önce kulübede oturmama kararı alan Genel Menajer Sinan Engin, Siroki maçından sonra dün de tribünde oturdu.

Dünkü jübilede kapalı tribünde yoğunluk gözlenirken eski ve yeni açık tribünleri ise boş kaldı. Bunun üzerine yönetim, stat kapılarını açarak, taraftarı tribüne davet etti. 8 bin kişi maçı izledi.

Kaptanlığı kendisine veren Nobre'ye teşekkür eden Oktay, “Gönlümdeki Beşiktaş sevgisi hiç bitmeyecek” dedi.