Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında, kayıp trilyon davasında 'Şüpheli' sıfatını kullanan ve yargılanmasını isteyen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın, daha önce de, 'Sayın Öcalan' dediği için Başbakan Erdoğan hakkında yargılanma kararı verdiği belirlendi.

Afyon'dan Ankara'ya tayin edilen Hakim Kaçmaz daha önce de ilginç kararlara icraat ve kararlara imza atmıştı. Kaçmaz odasına, dinlenmemek için portatif sinyal kesici 'Jammer' cihazı koydu. Kaçmaz bu konuda 'Herkes biliyor ki herkes dinleniyor. Ama kim tarafından dinlendiğimiz konusunda şüphemiz var. Ergenekon davasına bakan hakimimiz bile dinleme konusunda şüphesini söyledi' demişti.

"SAYIN ÖCALAN"

Kaçmaz bir süre önce de, Başbakan Erdoğan hakkında 'Sayın Öcalan' sözünü kullandığı gerekçesiyle Ankara Başsavcılığının verdiği takipsizlik kararını kaldırdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, Erdoğan ile ilgili fezleke hazırlayıp dokunulmazlık nedeniyle dosyayı TBMM'ye gönderme kararı aldı.

Kaçmaz, Erdoğan için takipsizlik kararını 'Zamanaşımı süresi dolmadığı ve suç işlenip işlenmediğinin takdirinin de mahkemeye bırakılması gerektiği' gerekçesiyle kaldırmıştı. Erdoğan'ın, Avrupa'da bir radyoda 2000 yılında yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan'dan iki kez 'Sayın' ve şehitlerden de 'Kelle' diye söz ettiği ileri sürülmüştü. Erdoğan aleyhine 10 ayrı suç duyurusu yapılmış ve bir kuruş tazminata da mahkum olmuştu.

- Gazeteport -