Gül, "Bunlar hukuki konulardır. Yasalarımız, anayasamız göre gerekenler yapılıyor, yapılmaktadır.” dedi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ağrı’ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünisa Gül’ü havaalanında Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri ve Belediye Başkanı Hasan Arslan karşıladı.

Ağrı'ya Cumhuriyet tarihi boyunca ilk gelen sivil cumhurbaşkanı sıfatı taşıyan Abdullah Gül, havaalanından valiliğe geçerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kendisiyle ilgili çıkan kitapla ilgili de değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Gül, kitabı henüz okumadığını söyledi. Kitabın özel bir yayın evi tarafından hazırlandığını ifade eden Gül, “Bize gelen mail ve postaları talep ettiler, benimle de görüşerek böyle bir çalışma yaptılar.” dedi.

Ağrı’da olmaktan mutluluk duyduğunu hatırlatan Gül, “Daha önce çeşitli vesilelerle buraya gelmiştim, cumhurbaşkanı sıfatımla ilk kez buradayım. Bizi güzel bir hava karşıladı. Ağrı’nın sıcaklığını ilk andan itibaren hissetmeye başladık.” şeklinde konuştu. Türkiye’nin farklı kültürleri bünyesinde barındırdığına vurgu yapan Gül, farklılıkların zenginlik kaynağı olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Gül’ün bir ilke imza attığını kaydederek, “Cumhuriyet tarihi boyunca ilimize gelen ilk sivil cumhurbaşkanısınız. Bu ziyaretinizden dolayı Ağrı halkının teşekkürlerini size iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında Vali Yerlikaya, Gül’e Ağrı motiflerinin işlendiği el dokuması kilim hediye etti. Cumhurbaşkanı Gül, valiliğe gelişi sırasında vatandaşlar tarafından güllerle karşılandı. Valiliğin ardından belediyeye geçen Gül, vatandaşlarla sohbet etti. Belediye önünde halk oyunlarıyla karşılanan Abdullah Gül, gün içerisinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde çeşitli açılışlara katılacak. Ardından Patnos'a geçmesi planlanan Cumhurbaşkanı Gül'ün burada halka hitap edeceği açıklandı.