Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk ekonomisinin güçlü olmasının sanayisine bağlı olduğunu söyledi. Gül, "Sizler kendinizi kötü hissederseniz Türk ekonomisi de kendisini kötü hisseder." dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 60. kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen yemeğe katıldı. Four Seasons Otelde düzenlenen yemeğe Gül’ün yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, iş adamları ve davetliler yer aldı.

İSO Meclisine 25 yıl ve üzeri hizmet veren işadamlarına plaket veren Gül, İSO'nun 60. yıl dönümü kutlaması kapsamında İSO Meclisine 25 yıl ve üzeri hizmet veren meclis üyelerine plaket verdi. 29 yıldır İSO Meclis Üyesi olan Tanıl Küçük ile 25 yıldır hizmet veren Fikret Evyap, Erdal Bahçıvan, Hüsamettin Kavi ve Erol Lodrik, plaketlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı. Gül, program sonunda Bakan Hayati Yazıcı ile birlikte işadamlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Plaket töreninin ardından konuşan Abdullah Gül, ''Şu bir gerçek ki eğer sizler iyi olursanız Türkiye de iyi olur, Türk ekonomisi de iyi olur. Sizler eğer kendinizi kötü hissederseniz Türk ekonomisi de kendisini kötü hisseder. Bu kadar Türkiye'nin iyiliğine veyahut da iyi olmamasına etki edecek büyüklüktesiniz. O bakımdan sizlerin başarısını daima sürekli görmek isteriz Türkiye'nin güçlü olması için. Çok şükür bugün iyi yıllarımızı yaşıyoruz. Her şey sizin elinizde de değildir. Siz çok başarılı olabilirsiniz, işinizi de çok iyi takip ediyor olabilirsiniz, işten de çok iyi anlıyor olabilirsiniz ama eğer genel ekonomi, Türkiye ekonomisi, makro ekonomi iyi değilse, yani halı iyi değilse, halının üstünde sizin istediğiniz kadar kabiliyetiniz olsun başarılı olmanız mümkün değil.'' dedi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük ise, İSO'ya üye sanayicilerin, büyüme ve kalkınmanın ötesinde, Türkiye'de bir sanayi ve sanayici kültürünün oluşmasına da büyük katkıda bulunduklarını söyledi. Küçük, “Doğal kaynaklar bakımından çok zengin olmamasına rağmen, geniş bir sektörel yelpazeye yayılan üretim kapasitesinin Türkiye'yi bölgesinin en güçlü ekonomilerinden biri yaptı. 1923-2011 yılları arasındaki ekonomik büyümeye ana sektörler itibariyle bakıldığında, bu sürede tarım sektörünün 12 kat, hizmetler sektörünün 83 kat, sanayi sektörünün ise 222 kat büyüdü” diye konuştu.