Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül hakkında, iş adamı Halis Toprak'a ilişkin bir gazetede yer alan beyanının hakaret içerdiği gerekçesiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Halis Toprak'ın avukatının, 13 Ağustos 2010 tarihinde bir gazetenin 9. sayfasında ''Güvercin artık şahine döndü. TMSF-Danıştay kavgası patladı'' ve ''Halis Toprak'a teklif: Dediğin fiyatın 10'da birine gel sana verelim'' başlıkları altında beyanda bulunan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün ''hakaret'' suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Yazı içeriğinde geçen ''hasta'', ''ölçüsüz'' ve ''izansız'' sözlerinin TMSF ile müşteki arasındaki görüşmelere ilişkin olduğu belirtilen iddianamede, bu sözlerin müştekinin onur, şeref ve saygınlığına saldırı niteliğinde olmadığı ve suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği kaydedildi.

Savcılığın aldığı bu kararın müşteki tarafın itirazını inceleyen İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldığı kaydedilen iddianamede, delillerin takdir ve değerlendirmesi mahkemeye ait olmak üzere Gül'ün ''basın yoluyla hakaret'' suçunu düzenleyen ve 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası öngören TCK'nın 125. maddesi uyarınca yargılanması istendi.

İddianamenin kabul edilmesi halinde Gül'ün yargılanmasına önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

A.A.