Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Akreditasyon sorumlusu Cem Akdağ, Avrupa Kupası maçlarında akreditasyon kurallarının sıkı bir şekilde uygulandığını belirterek, ''Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler maç sonrası soyunma odasına indiği için TFF'ye para cezası verildi'' dedi.

Akreditasyon sistemini oturtmak zorunda olduklarını anlatan Akdağ, geçen yıl bazı takımlara bu konuda biner YTL para cezası verildiği hatırlatarak, ''Bu yıl akreditasyon konusundaki cezalar artacak. Bu şekilde bir otokontrol kurularak sorunları çözeceğiz'' diye konuştu.

'35 BİN EURO CEZA VERİLDİ'

UEFA'nın Avrupa Kupası maçları akreditasyon uygulamasından örnekler veren Akdağ, ''UEFA maçlardan 15 gün önce akreditasyon işlemini kapattı. Cumhurbaşkanımız ve beraberindekiler milli maç sonrası soyunma odasına indiğini için TFF'ye 34 veya 35 bin Euro ceza verildi'' dedi.

Saha içinde görev yapan basın mensuplarının taraftar gibi sevinmeye hakkı olmadığını da sözlerine ekleyen Akdağ, ''Kulüp görevlileri de saha içinde görev yapıyorlarsa taraftar gibi sevinemez. Akreditasyonu olan kişiler holiganlık yapamaz'' şeklinde konuştu.