Gül, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan olimpik yüzme havuzuna giderek, burada yüzme eğitimi alan çocukları izledi. Tesis hakkında yetkililerden bilgi alan Gül, çocuklarla anı fotoğrafı çektirdi.
Cumhurbaşkanı Gül, bazı çocukların çantalarındaki eşyaları da inceleyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye,, çocukken nerelerde yüzdüğünü sordu. Özhaseki de, marul bahçelerini sulamada kullanılan havuzda yüzdüğünü söylemesi üzerine, Gül, ''Çimerdim diyeceksin. Önce çimerdi, sonra marul satardı. Satarken 'Bürünmüş, gelin gibi süzülmüş' demez miydin?'' diyerek espri yaptı. Özhaseki ise ''Has marul, sürahi marul, has bahçenin güllü marulu diyerek satardım'' karşılığını verdi.
Daha sonra Kadir Has Stadyumu'nu gezen Gül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de gördüğü statların içinde ''en iyisinin'' Kayseri'de olduğunu söyledi. Stadın yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, ''Milli maçların ötesindeki maçlar oynanır artık burada. Onlar da buraya seve seve gelirler'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Ermenistan maçının burada oynanmasını çok istemiştiniz, Bursa'ya alındı'' demesi üzerine, Gül, ''Yok, ben ona karışmadım. Federasyonun bileceği şey'' diye konuştu.

Özhaseki'nin, 2 yılda tamamlanan stadın, 2016 Avrupa Şampiyonası için aday gösterildiğini anımsatması üzerine Gül, ''Türkiye'de, bırakın bunları biraz büyük binalar, 10 sene, 15 sene, 20 sene sürerdi. İstanbul'daki Kültür Merkezi'ni hatırlarım ben'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, burada,, Büyükşehir Belediyesi halkla ilişkiler uzmanı Uğur Yurt'un getirdiği futbol topunu imzaladı. Gül, spor tesislerinin bulunduğu bölgeden de geçen ve test sürüşleri devam eden raylı sistem aracına bildi. Vatman koltuğuna oturarak 7 kilometre mesafedeki Cumhuriyet Meydanı'na kadar aracı kullanan Cumhurbaşkanı Gül, yolda vatandaşları selamladı. Vatandaşlar da Cumhurbaşkanı Gül'ü el sallayarak karşılık verdi.