İran'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yargı Yasası'nı niçin onayladığını şu sözlerle ifade etti.

İran ziyareti öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Mısır'ın geleceği Mısır Silahlı Kuvvetlerinin elindedir. Bu kardeş kanı akmasına fırsat vermeyecek şekilde götürmüştür. En kısa sürede sivil bir yönetime devretmek için üzerine düşen çabaları en kısa sürede yerine getirecektir.

Bir anayasal sürecin gerçekleşmesi, seçimlerin şeffaf hür ve adil bir şekilde yapılması, iç ve dış gözlemcilerin serbestçe izleyebileceği bir seçim yapılmaıs gerekmektedir. Mısır devletinin bu süreçten çok güçlü olarak çıkması bütün Türk Milleti ve hepimizin arzusudur.

BALYOZ TUTUKLAMALARI

Yargı safhasında olan bir dava ile ilgili birşey söylemem doğru olmaz.

YARGI'NIN YAPISINI DEĞİŞTİREN YASA'NIN ONAYI

Bugün sadece onu değil bir kaç önemli yasa da vardı onların da yayımlanması için Başbakanlık'a sevk ettim. 1957 Yılından bu yana ilk defa türk ticaret hayatında köklü reform geliyor. Bana yasa ile ilgili iletilen kaygıları ve çeşitli fikirleri hukuk borümmda danışmanlarıma ilettim. Onların da verdiği bilgi ve öneri çerçevesinde yayımlanmasında sakınca olmadığını gördüm. Daha da önemlisi biliyorsunuz ki yüksek yargılarımızın önünde inanılmaz bir yük vardır. Avrupa Yüksek Mahkemelerinin bütün dosyalarını toplasanız bizimkilerin yarısı bile etmiyor. Bu da adaletin tecelli etmesini geciktiriyor. Zaman aşımı gibi bir tehlike ile karşı karşıyayız. Bu şekilde devam ederse 4-5 yıl içinde yargıtaydaki dosyaların 200 bini zamanaşımına uğrayacaktır. Bu ne demektir yaptıkları yanına kar kalacak demektir. Bir de tahliye edenleri düşünün. Yer yerinden oynadı. En son İzmir'de başı testere ile kesildiği için zanlı tahliye edilmek zorunda kaldı. Önlerinde büyük bir dosya sayısı var. Adaletin hızlanmasına daha çok önem verdim. Muhakkak ki bana iletilenlerden makul karşılanabilecek serzenişler de söz konusudur ama şu söylediğim manzara Türkiye için inanılmaz bir manzaradır.

TWİTTER'DA FİLM İZLEDİĞİNİZİ PAYLAŞTINIZ DAHA SONRA KORSAN OLDUĞU SÖYLENDİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Bana bazen değerli seçme filmler kitaplar gönderiliyor. Bunların hepsi danışmanlarım tarafından bana veriliyor. Dolayısıyla herhangi bir şekilde yasal olmayan bir film bana verilmez. Bununla ilgili de açıklamalar yapıldı. Bu konuda kamuoyunun hassasiyetini takdirle karşıladım.

KUZEY KIBRIS'TA YAŞANAN GELİŞMELER İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Bunlarda bir anormalli fazla görmüyorum. Herşeyden önce Türkiye yavru vatanın sağlamlaşması, kökleşmesi, demokrasisinin kökleşmesi, ekonomisinin kendi kendine yeter hale gelmesi için büyük fedakarlıklarda bulunmaya devam edecektir. Her bakımdan da KKTC'nin yanındadır. KKTC'yi kimlerin yöneteceğine Kıbrıs halkı karar verecektir. Geleceğinin çok güçlü olması için Türkiye elinden geleni yapacaktır' dedi.