İHLAS SON DAKİKA - Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in davetine icabetle, Yaroslavl kentinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Küresel Politika Forumu'na ''Şeref Konuğu'' sıfatıyla katılmak üzere bugün Rusya Federasyonu'nu ziyaret edecek.
 
Gül, ziyareti sırasında, Forum'un kapanış oturumuna hitap edecek ve Devlet Başkanı Medvedev ile biraraya gelerek, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki ikili ilişkiler ile uluslararası ve bölgesel gelişmeleri ele alacak.
 
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Medvedev'in himayesinde 2009 yılından bu yana önemli devlet adamlarının, siyaset bilimcilerin, iş adamlarının ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Forumun ana teması, bu yıl ''Toplumsal Çeşitlilik Çağında Modern Devlet'' olarak belirlendi. Forum'da bu çerçevede, ''Çok Etnili Toplumlarda Demokratik Kurumlar'', ''Zengin ve Yoksul: Adalet Nerede?'' ve ''Küresel Güvenlik ve Yerel İhtilaflar'' başlıklı üç tematik toplantı yapılacak.
 
Küresel Politika Forumu'nun kapanış oturumuna, geleneksel olarak kısıtlı sayıda yabancı devlet ve hükümet başkanları davet ediliyor. 2009 yılında yapılan ''Modern Devlet ve Küresel Güvenlik'' temalı toplantıya Fransa ve İspanya Başbakanları François Fillon ve JosÈ Luis Zapatero, 2010 yılında yapılan ''Modern Devlet: Demokrasi Standartları ve Etkinlik Kriterleri'' temalı toplantıya ise Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-Bak ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi katılmıştı. 2 gün sürecek foruma 40 ülkeden 500’ün üzerinde konuk katılacak.
yeniakit