İspanyol spor gazetesi Marca, Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Daniel Güiza'nın, Granada'ya transfer olabileceğini yazdı.
 
"Güiza'yı transfer etmeye en yakın takım, Granada" diye yazan İspanyol gazetesi, La Liga takımlarından Mallorca, Getafe, Atletico Madrid'in Güiza ile ilgilenmesine rağmen şu anda Granada'nın isminin önde olduğunu ileri sürdü. Fenerbahçe'nin, "Güiza'nın bonservisini bedava vermeyi kabul ettiği ancak İspanyol futbolcudan 1 milyon avroluk alacağından feragat etmesini istediği" belirtildi.
 
Şike skandalına adı karışan Fenerbahçe'nin ligdeki geleceğinin Güiza'yı da çok yakından ilgilendirdiğini, sarı lacivertlilerin küme düşürülmesi halinde İspanyol futbolcunun takımdan ayrılmasının garanti olacağını yazan İspanyol gazetesi, "Şu anda anahtar Güiza'da. Eğer Granada'ya gelmek istiyorsa, Fenerbahçe'den alacağı 1 milyon avroyu bırakmalı ve Türk kulübünden kazandığı yıllık 3,5 milyon avroda indirim yapmalı" yorumunda bulundu. 
 
Öte yandan, Fenerbahçe ile 1 yıllık daha sözleşmesi olan Güiza'nın basına yaptığı açıklamada, "La Liga başlamadan önce kendimi yeniden İspanya'da görüyorum. Evime (Jerez'i kastederek) yakın bir kulüp olma olasılığı yüksek" ifadesini kullandı. (AA)