Basın Sözcüsü Mete Düren, "Almeida'yı biz fon şirketi sayesinde bedava aldık. Güiza ise 15 milyon, dikkatinizi çekerim" diyerek benzetmeye şiddetle karşı çıktı

Fenerbahçe maçında kritik bir pozisyonu değerlendiremeyen Portekizli golcü Almeida şu ana dek ortaya koyduğu performansla taraftarlarını üzdü. Ligde 5 maçta gol atamayan Almeide, Beşiktaş formasıyla tek golünü Ziraat türkiye Kupası'nda Trabzonspor maçınhda attı. Kaçırdığı gollerden dolayı Fenerbahçeli Güiza'ya benzetilmesi ise Beşiktaşlılıar'ı adeta çılgına çevirdi.

Üstüne para kazanacak

Siyah-Beyazlı Kulübün Basın Sözcüsü Mete Düren, "Almeida'ya biz para vermedik, fonla aldık. Kendisi önemli ve büyük bir oyuncu. Kaç maç oynadı ki daha? Eleştirmek için henüz erken. Biraz zaman verin. "Beşiktaş'ın Guiza'sı oldu" yakıştırmasına katılmıyorum. Guiza'ya 15 milyon euro veriliyor. Biz Almeida'yı bedavaya aldık" diyerek bu benzetmeye en şiddetli karşı çıkanlardan. Bilindiği gibi Almeida'yı bir fon şirketi satın almış ve Beşiktaş'a vermişti. Şirket Portekizli golcüyü birkaç yıl içinde satarsa Kartal da bundan bir pay alacak. Bu süre içinde Almeida satılmazsa Beyşiktaş fon şirketine bonservis bedelini ödeyecek.

Almeida'nın Türkiye performansı

Maç Skor Süresi Gol

Manisaspor-Beşiktaş 2-3 82 -
Beşiktaş-Bucaspor 5-1 79 -
Beşiktaş-Trabzonspor 2-1 76 1
Büyükşehir Bld-Beşiktaş 2-1 90 -
Beşiktaş-K.Karabük 1-1 90 -
Ankaragücü-Beşiktaş 1-0 64 -
Beşiktaş-Fenerbahçe 2-4 86 -

Mehmet Soysal (Beşiktaşlı yönetici)

Benim için bu futbolcuyu 3-4 maçta değerlendirmek için henüz erken. Bu Almeida'ya hakarettir. Adam Siirtspor'dan gelmediki... Bundesliga'dan geldi. Bazen dünyanın en iyi futbolcuları da gol kaçırıyor.

Metin Tekin (Beşiktaşlı eski futbolcu):

Ben futbolculara zaman verilmesi taraftarıyım. Hemen 1-2 maçta "Hayal kırıklığı oldu, bekleneni veremedi" söylemlerine katılmıyorum. İnsanlar kendilerini biraz o futbolcuların yerine koymalı. Baştan eleştirilmeye başlanırsanız zaten moralman çökerseniz. Almeida'ya biraz zaman verilmeli.

Levent Erdoğan (Beşiktaşlı eski yönetici):

Bundan önceki maçlarda da Almeida bekleneni veremedi, süripriz olmadı ki! Topları alır, taşır hem de boyuyla işe yarar diye büyük ümitlerle alındı bu futbolcu. Daha önceki maçlar da aynı şeyleri yaptı. Fenerbahçe maçında kaleciyle karşı karşıya kaldığı golü atamayınca bu da rakibe yaradı ve bundan faydalandılar.

Celal Kolot (Beşiktaşlı eski yönetici):

Türkiye'deki bazı futbol yazarlarından dolayı bu adam santrafor zannediliyor. Kendisi forvettir. Beşitaş santrafor almamıştır. Bobo'nun denginde bir futbolcu almışlardır ve Bobo küstürülmüştür. Bir santrafor öyle vuruşu olmaz. Topa vurduğu zaman kaleci onun topunu kurtaramaz. Almeiada kötü bir futbolcu değildir. Biraz zaman verilmeli kendisine...

Adem Yılmaz: Almeida, Bundesliga'da oynarken pek bir şey yapamadı. Bir santrafor yapması gerekeni değil de onun 4/1'ini verebiliyor sadece. Portekiz milli takımının kaptanı, kaleciyle karşı karşıyayken topa nasıl vuracağıın bilemiyorsa, bu futbolcuyu tartışmaya hakkımız var. Almeida'nın sadece hava hakimiyeti var, bu da onun durumda olan bir futbolcuya yetmez. Şu ana kadar maçlarını izlediğim Almeida bende büyük hayal kırıklığı oluşturdu.
Zaten taraftar da kendi arasında, "Fenerbahçe'nin Güiza'sı neyse bizim Güiza'mız da Almeida" diye...

bugün