'Araf Zamanı' isimli dizide rol alan Başak Sayan, Esquire dergisinin sorularını içtenlikle cevapladı.
Kendinizle özdeşleşen özelliklerinizi sıralar mısınız? İlk ikisi, özgürlüğüme olan düşkünlüğüm ve disiplinli oluşumdur. Bunların dışında, tez canlılığım ve çabuk sinirlenmem de kişiliğimin öne çıkan özellikleri arasında.
Görüp de yemeye dayanamadığınız yemekler nedir? Bir tek makarnaya dayanamıyorum. Yoksa asla fast-food türü yiyecekler, işlenmiş şeker içeren besinler yemiyorum.

İLK GÖRÜŞ ÖNEMLİ
İş dışında en çok neye vakit ayırırsınız?
Dizi setlerinden vakit kaldıkça, sevdiklerimle zaman geçirmeye çalışıyorum. Vizyondaki filmleri, festivalleri ve çeşitli tiyatro oyunlarını takip ediyorum. Arkadaşlarımla veya sevgilimle vakit geçirmek ise bana büyük bir zevk veriyor.
Karşı cinste sizi ilk etkileyen özellikler nedir? Açıkçası, birden oluyor ve kalbiniz çarpmaya başlıyor. Bu, bir kimya... Ama genellikle, güçlü bir karakteri olan erkekler çeker beni... Eğer baskın taraf ben olursam, karşımdaki erkeğin hiç şansı yok. Benim için önemli olan ilk özellikler; fit bir vücut, harika bir gülümseme ve kendine güvenen bir duruş!

İNATÇIYIM, PES ETMEM!
İnatçı mısınız?
Evet. Bir şeyi yapmak istiyorsam, inat ederim ve asla pes etmem. Çoğu insan bir noktada vazgeçerken, ben sonuna kadar direnirim. Bana, inanmadığım bir şeyi kabul ettirmek zordur.
Sizi en çok kızdıran şey nedir?
Trafik, arkasına düştüğüm ve bir türlü ilerlemeyen çöp kamyonları, beni sıkıştıran trafik canavarlarının yanı sıra; yalana da çok kızarım. Beyaz yalan olsa bile delirebilirim. Suistimal edilmek de beni çok kızdırır.
Aşk gözünüzü kör eder mi?
Çok tutkulu biriyim ve aşıksam, bunu çok tutkulu yaşarım. Ancak, aşktan gözüm kör olmaz. Daha doğrusu, uğruna her şeyi yapabileceğimi hissetsem de, işler yolunda gitmezse; çekip gidebilecek gücüm her zaman olur. Aşkta gurur önemli!