Platform Sözcüsü İbrahim Yağtu; "Nazilli"nin sorunlarında etkin ve yetkin olmak için platformumuzu kurduk” dedi.
Nazilli Sivil Toplum örgütleri platformu adına konuşan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Nazilli Şube Başkanı İbrahim Yağtu, “Ülkemizde bulunan sivil toplum örgütleri henüz kendilerinden beklenen etkinliği çeşitli nedenlerle gösterememişlerdir. Bu nedenlerin başında iktidara gelen her siyasi irade sivil toplum örgütlerini kendi yanında görmek istemiş çoğu zamanda başarılı olmuştur. Nazilli"de bulunan sivil toplum örgütleri olarak bu zaafları aşmak, Nazilli"nin yönetilmesinde katkı sahibi olmak, sorunların aşılmasında yer almak, toplumun isteklerini yetkili makamlara iletmek, takip etmek, istihdama dönük çalışmalarda her kademedeki kurum ve kuruluşlara proje bazında ve teknik düzeyde katkıda bulunmak, sivil toplum örgütleri arasında irtibatı sağlamak, güçleri oranında ihtiyacı olan kuruluşlara yardım etmek amacıyla 9 Şubat 2009 tarihi itibariyle Nazilli Sivil Toplum Örgütleri Platformunu oluşturduk” dedi.
Platformun hiç bir siyasi amacı olmadığını açıklayan Yağtu, “Platform programımızda da belirtildiği gibi, ulusal bağımsızlığımız, üniter yapımız, cumhuriyetimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ile sorunu olmayan tüm sivil toplum örgütlerine açıktır. Platformumuz Nazilli"yi ilgilendiren konuları öncelik verecektir. Nazilli ile ilgili yapılan her türlü iyi hizmet takdir edilecektir. Yanlış ve hatalar görüldüğünde de en etkin bir şekilde yasal tepkiler gösterilip kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye konuştu.
Oluşturulan Nazilli Sivil Toplum Örgütleri Platformu şu sivil toplum örgütlerinden oluştu: Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Nazilli Şubesi, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Nazilli Şubesi, Eğitimciler Derneği Nazilli İlçe Temsilciliği, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Nazilli Temsilciliği, Türk Anneler Derneği Nazilli Şubesi, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Nazilli Şubesi ve Şehit Aileleri Derneği Nazilli Şubesi.